Bakan Akar, Saraybosna'da Üniversite Ögrencileriyle Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar: 'Bosna Hersek'teki birlik ve beraberlik sadece bölge için degil, tüm dünya için önemlidir'.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, "Bosna Hersek'teki birlik ve beraberlik sadece bölge için degil, tüm dünya için önemlidir." dedi.

Akar, Uluslararasi Saraybosna Üniversitesini (IUS) ziyaret ederek ögrencilerle bir araya geldi.

Yerleskeye gelisinde Saraybosna Egitimi Gelistirme Vakfi (SEDEF Vakfi) Baskani Hasan Topaloglu, IUS Rektörü Ahmet Yildirim ve diger yetkililer tarafindan karsilanan Akar, Rektör Yildirim'dan çalismalara iliskin bilgi aldi.

Daha sonra konferans salonunda ögrencilerle bir araya gelen Akar, Türkiye ve Bosna Hersek’in dostluk ve kardeslik baglari üzerine kurulu bir iliskisi oldugunu belirtti.

Bakan Akar, "Ortak tarihi ve kültürel baglarimiz egitim, saglik, savunma ve ticaret alanlarinda da güçlü iliskiler kurmamizda etkili olmaktadir." açiklamasinda bulundu.

Türkiye'nin, Balkanlar'daki huzurun ve barisin korunmasi için her alanda çalistigini belirten Akar, "Özellikle Bosna Hersek'teki birlik ve beraberlik sadece bölge için degil, tüm dünya için önemlidir." ifadelerini kullandi.

Akar, Bosna Hersek'te istikrar, siyasi birlik ve toprak bütünlügünün Türkiye için önemli oldugunu ifade ederek, "Dayton Baris Anlasmasi tüm maddeleri ile devam etmektedir, bu sebeple Bosna Hersek’te var olan siyasi kriz bir an önce son bulmalidir." seklinde konustu.

Bakan Akar, taraflarin talep etmesi halinde Türkiye’nin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da altini çizdigi üzere, her zaman ara buluculuk yapmaya hazir oldugunu belirtti.

Balkanlar ve Bosna Hersek'in önemine deginen Akar, Türkiye'nin, Bosna Hersek gibi dost ülkelerdeki huzur, refah ve güvenlik için elinden geleni yaptigini söyledi.
Kaynak: AA