75 Yasindaki Kadini 'Hastanenin Ihmali Öldürdü' Iddiasi

Adana’da yüksek ates sikayetiyle özel bir hastanede 28 gün tedavi gördükten sonra taburcu olan yasli kadin, 5 gün sonra hayatini kaybetti. Kizi annesinin ölümünde hastanenin ihmali oldugunu ileri sürerek savciliga sikayette bulundu.

75 Yasindaki Kadini 'Hastanenin Ihmali Öldürdü' Iddiasi
Sadiye Tasdan (75), yüksek ates sikayetiyle 15 Ekim’de hastaneye basvurdu. Hastanede 28 gün tedavi gören Tasdan, daha sonra iyilesti denilerek taburcu edildi. Ancak Tasdan eve geldikten 4 gün sonra fenalasinca tekrar götürüldügü kamu hastanesinde hayatini kaybetti. Tasdan’in 3 çocugundan Mine Tasdan (50), annesinin ölümünde hastanenin ihmali oldugunu öne sürerek, “Annemin 15 Ekim’de yüksek atesi nedeniyle ambulans çagirdik. Bir kamu hastanesine götürdük. Tahliller yapildi, idrar yolu enfeksiyonu teshisi konuldu. Yogun bakima alinmasina karar verildi fakat yer olmadigi için özel bir hastaneye sevk edildi. Bu hastanede yine idrar yolu enfeksiyonu diye alindi. 28 gün boyunca. 28 gün sonra hastamizin iyilestigi söylendi eve taburcu edildi. Eve getirdigimizde vücudunda daha önce olmayan ayaklarinda kalçasinda tipta dekübit denilen yaralar oldugunu gördük. Özel hastaneye ne telefonla ne de sahsen gittigimizde hiçbir doktoruyla görüsme yapamadik. Zaten normalde de görüs yapilmiyordu. Eve disaridan saglik yardimi aldim yara bakimlarini yaptirdim ama hasta içten içe enfeksiyonu da yüksekmis. Bize verilen enfeksiyon degeriyle evdeki degeri de tutmuyor. Raporlar tutmuyor. Hastami bile bile eve ölüme yollamislar” dedi.

Eve geldikten sonra 4 gün sonra annesinin fenalastigini anlatan Tasdan söyle devam etti:

“Besinci gün ambulans yardimi istedik bir kamu hastanesine götürüldü kamu hastanesinde entübe oldu 1 hafta sonra da yüksek enfeksiyon sebebiyle hayatini kaybetti. Zaten belliydi hastane her ne kadar kabul etmese de kamu hastanesindeki raporlarda hastamin dekübit yaralara sahip oldugu, belliydi. Hastam 28 gün özel hastanede yatti 15 Ekim’den 6 Kasim’a kadar devleti de yaniltmislar hastami entübe göstermisler. Kovid nedeniyle görüsün yasak oldugunu söylediler. Ancak görüntülü görüsme sagliyorlardi. Ben de bunlari aile bireylerime göstereyim diye kayit altina aldim. Annemi hiçbir zaman entübe olarak görmedim. Raporda 6 Kasim’a kadar entübe bilinci kapali, damar yoluyla besleniyor gibi gösterilmis ama annem gayet suuru açik bize cevap veriyordu sohbet ediyorduk.”

Annesinin ölümünde hastanenin ihmali oldugunu öne süren Tasdan, hastaneyi Saglik Bakanligina sikayet ettigini belirterek, “Avukatimla bir belge bekliyoruz. Hukuki süreci baslattik, gerekli evraklar teslim edildi. Hem medya yoluyla her türlü annemin hakkini yerde birakmayacagim. Bizim içimiz yandi kimsenin yanmasin. Sonuna kadar her türlü hakkimi arayacagim. O özel hastanenin yogun bakiminda çalisan 3 tane doktor var, onlari da sikayet ediyorum. Gerekli mercilere de bildirdim. Ihmali olan kim varsa cezasini çeksin. Bir insanin sagligi bu kadar ucuz olmaz” diye konustu.

Hastane yönetimi ise iddialari kabul etmeyerek, hastanin taburcu edildiginde yarasi olmadigini belirtti.

Kaynak: İHA