Japon Elektronik Parça Üreticisi Kaga, Üretiminin Önemli Bir Bölümünü Türkiye'ye Tasiyor

Baskili devre karti üretimi gerçeklestirilecek yeni tesisin 2022'de devreye girmesi bekleniyor Türkiye'nin stratejik konumuyla Orta Dogu ve Avrupa pazarlarina hitap eden birçok üreticiye ev sahipligi yapmasi dolayisiyla sirket, otomobil parçalariyla ilgili siparisleri kazanabilmek için yeni üretim üssünden yararlanmayi planliyor Türkiye operasyonlarindan elde ettigi satislari yaklasik 8,7 milyon dolar seviyesinde bulunan sirket, bunu üç veya dört yil içinde üç katina çikarmayi hedefliyor.

Japonya'nin Kaga Electronics sirketi, stratejik konumuyla öne çikan Türkiye'de yeni bir fabrika kurarak baskili devre karti üretiminin bir kismini Çin ve Güneydogu Asya'dan buraya tasiyacak.

Nikkei Asia'da yer alan habere göre, halihazirda Türkiye'de klima parçalari üreten Kaga Electronics, kuracagi yeni fabrikada baskili devre kartlarinin üretimini gerçeklestirecek ve müsteri isteklerine göre bunlarin üzerine parça monte edecek.

Yeni tesisin 2022'de devreye girmesi ve mevcut tesisle birlestirilmesi bekleniyor.

Kaga, Türkiye'nin stratejik konumundan yararlanarak Orta Dogu ve Avrupa'dan gelen siparisleri artirmayi hedefliyor. Böylece, sirket, üretimini tedarik zinciri kesintilerinin bir risk haline geldigi Asya'dan uzaklastirmayi amaçliyor.

Sirket kaynaklarina göre, söz konusu yatirim milyonlarca dolari bulacak ve üretim kapasitesi kademeli olarak artirilacak.

Kaga, daha önce devre kartlarini Asya'da üretiyor ve montajini müsterilere yakin yerlerde gerçeklestiriyordu. Asya'daki deniz tasimaciligi ile tedarik zincirinde yasanan zorluklar nedeniyle müsteriler sirketten üretim ve montaj islemlerini tek çati altinda birlestirmesini ve teslim süresinin öngörülebilirligini artirmasini istemisti.

- Hedef, satis rakamini 3 katina çikarmak

Türkiye'nin Orta Dogu ve Avrupa pazarlarina hitap eden birçok üreticiye ev sahipligi yapmasi dolayisiyla sirket, otomobil parçalariyla ilgili siparisleri de kazanabilmek için yeni üretim üssünden yararlanmayi umuyor.

Kaga'nin Türkiye operasyonlarindan elde ettigi satis rakami yaklasik 8,7 milyon dolar seviyesinde bulunurken, sirket bunu üç veya dört yil içinde üç katina çikarmayi hedefliyor.
Kaynak: AA