Dorsesine Saklandiklari Tirla Bulgaristan Yerine Çanakkale'ye Gittiler

Avrupa ülkelerine kaçak gitmek için Edirne'de mola veren tirin dorsesine saklanan Afganistan uyruklu 4 düzensiz göçmen, yurt disina çikmayip Çanakkale'ye gelen tirda yakalandi.

Edirne'de mola veren tirin dorsesine saklanan bir grup düzensiz göçmen, Bulgaristan'a kaçak girmek için bindikleri araç bekledikleri yöne gitmeyince Çanakkale'de yakalandi.

Avrupa ülkelerine kaçak gitmek isteyen Afganistan uyruklu 4 düzensiz göçmen, Edirne'de Bulgaristan'a hareket edecek tirlarin bulundugu bölgedeki araçlari takibe aldi.

Bu sirada hurda alüminyum yüklü tirin sürücüsü, uyku molasi vermek üzere aracini park etti. Düzensiz göçmenler, bu tirin da Bulgaristan'a gidecegini düsünüp dorsesine saklandi.

Bir süre sonra harekete geçen tirin bekledikleri yöne gitmedigini fark eden 4 kisi, diger sürücüleri uyarip tirin durdurulmasini istedi.

Çanakkale'nin Ayvacik ilçesine bagli Küçükkuyu beldesinin Mihli mevkisinde duran tir sürücüsü, dorsedeki yabanci uyruklulari görüp durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekiplerince yakalanan yabanci uyruklular, islemlerinin ardindan Ayvacik Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
Kaynak: AA