Destici Açiklamasi 'Döviz Düstü Ama 18 Lira Olan Bir Ürün Henüz 10 Liraya, 11 Liraya Gelmedi'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Üretici, tüketici magdur ediliyor aradaki simsarlar maalesef ki maalesef çok fahis fiyatlar kazaniyorlar. Onun için bu engellenmeli asil üretici kazanmali, tüketici uygun fiyattan pazardan ya da marketten Türkiye’de yetisen ürünü alabilmelidir. Simdi döviz düstü, 18 liradan 10 lira bantlarina geldi. Ama 18 lira olan bir ürün henüz daha fiyati 10 liraya, 11 liraya gelmedi" dedi.

Destici Açiklamasi 'Döviz Düstü Ama 18 Lira Olan Bir Ürün Henüz 10 Liraya, 11 Liraya Gelmedi'
BBP Genel Baskani Mustafa Destici, İçel’in Erdemli ilçesinde partisinin ilçe kongresine katildi.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki kongrede konusan Destici, üretici ile satici arasindaki aracilar ve marketlerdeki fahis fiyatlara dikkat çektigi konusmasinda, muhalefeti de elestirerek, devletten aldiklari seçim yardimini birakmalarini isterken, Gaziantep’teki pitbull saldirisina da degindi.

"Simsarlar çok fahis fiyatlar kazaniyorlar"

Erdemli’de üreticide limonun 1 veya 1,5 liraya satildigini animsatan BBP Genel Baskani Destici, "Ankara’da markette 8-10 lira ya da burada 2 lira olan mandalina, portakal, orada 8 lira 10 lira. Bunlara da mutlaka bir çözüm bulunmasi lazim. Burada üretici, tüketici magdur ediliyor aradaki simsarlar maalesef ki maalesef çok fahis fiyatlar kazaniyorlar. Onun için bu engellenmeli asil üretici kazanmali, tüketici uygun fiyattan pazardan ya da marketten Türkiye’de yetisen ürünü alabilmelidir. Döviz yükseldi, fiyatlar da ona orantili olarak yükseldi. Simdi döviz düstü, 18 liradan 10 lira bantlarina geldi. Ama 18 lira olan bir ürün henüz daha fiyati 10 liraya, 11 liraya gelmedi. O zaman gerekçe olarak neyi söylüyorlardi, dövizdeki yükselisi söylüyorlardi. O zaman döviz düstü ise o fiyatlarin da ayni oranda düsmesi lazim. Henüz bunu göremiyoruz. Hafif bir düsüs var ama istenilen seviyede degil" ifadelerini kullandi.

5 büyük markete fahis fiyatla ürün sattiklari ve gerekli indirimleri yapmadiklari için ceza kesildigine de deginen Destici, "Gerekiyorsa bu cezalar daha da arttirilmali ve vurgunun karaborsaciligin, firsatçiligin mutlaka önüne geçilmeli vatandasimiz vurgunculara firsatçilara ezdirilmemelidir" dedi.



“Kiliçdaroglu ve Aksener bu dertlerin hiçbirine çare olamazlar”

Çekilen ekonomik sikinti ve vatandasin bogustugu pahaliliga dikkat çeken Destici, "Acaba 645 trilyonun 5 siyasi partinin kasasina girmesi dogru mudur? Hadi Sayin Kiliçdaroglu, Sayin Aksener almayin bu sene bunu hazinede birakin. O tablet alamadigini iddia ettiginiz çocuklara tablet alinsin onlarla. Çiftçimize dagitilsin. Kendi cebinizden vereceginiz para da degil. Devletin verdigi para, devletin verdigi paradan dahi fedakarlik yapamayanlar, bu kendilerine söylendiginde kulaklarini kapatanlar samimi degildir, bu dertlerin hiçbirine çare olamazlar" diye konustu.



"Birisinin keyif için tasidigi köpek geliyor sizin çocugunuzu parçaliyor"

Gaziantep’te yasanan pitbull saldirisina da deginen Destici, "Bir kiz çocugumuzu pitbull köpegi parçaladi adeta. Gerçekten ne kadar üzüntü verici bir sey. Birisinin keyif için tasidigi köpek geliyor sizin çocugunuzu parçaliyor. Topumun içinde nasil böyle insanlar yetisti. Sanki saldiriya ugrayan kiz çocugu degilmis gibi site yönetimi kamuoyuna yansidi diye babasini isten çikartiyor. Allah’tan Sayin Cumhurbaskanimizin olaydan haberi olmasi ve onun girisimleriyle simdi Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nde ise baslayacak. Ama bunlar kabul edilebilir bir sey degil. Toplumumuzun öncelikle bu insani degerlere, kültürümüze ve inancimiza sahip çikmaliyiz" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA