Başkan Erdoğan'ın Söylediği Beyaz Türk Ne Demek? Beyaz Türk Kimlere Denir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep konuşmasında kullandığı Beyaz Türk ifadesi vatandaşlar tarafından oldukça merak edildi. Peki, Beyaz Türk ne demek? Beyaz Türk ne anlama geliyor? Beyaz Türk kime denir? İşte detaylar...

Başkan Erdoğan'ın Söylediği Beyaz Türk Ne Demek? Beyaz Türk Kimlere Denir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan Beyaz Türk ifadesi birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Asiye bebeğin uğradığı saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan’ın Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza. Bu yavrumuz şu anda emin ellerde" açıklamasıyla birçok kişi Beyaz Türk ne demek ve Beyaz Türk ne anlama geliyor sorularına cevap aramaya başladı. Beyaz Türk kimlere denir ve Beyaz Türk ne demek sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Beyaz Türk Ne Demek?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep konuşmasında İşte Asiye yavrumuzun başına gelenler. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza! Bu yavrumuz hamdolsun şu an emin ellerde. Ömer Özkan hocamıza yavrumuzu teslim ettik. Yapılacak operasyonlarla inşallah yavrumuzu sağlığına kavuşturacağız." ifadelerini kullanmasıyla birçok kişi konuyla ilgili detaylı araştırmalara başladı. Bu konuşmanın ardından en merak edilenler arasında Beyaz Türk ne demek ve Beyaz Türk kimlere denir sorusu yer aldı. Beyaz Türkler kelimesi ilk olarak Nilüfer Göle tarafından literatüre geçmiştir. Türkiye’de bulunan seçkin ve şehirli kesime hitap etme amacıyla kullanılan bu ifade batılı hayat tarzına sahip olan ve eğitimini yurt dışında geçiren azınlık bir gruba verilen isimdir.


Başkan Erdoğan'ın Söylediği Beyaz Türk Ne Demek? Beyaz Türk Kimlere Denir?


"Bu Köpekler Parası Bol Olanların Köpekleri"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’te yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Özellikle Asiye bebeğin uğradığı saldırıyla ilgili olarak konuşan Erdoğan’ın Beyaz Türk ifadesi vatandaşlar tarafından aratıldı. Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Erdoğan’ın öne çıkan bazı ifadeleri şu şekilde;

"Gaziantep nasıl o zaman milletimize umut aşılamışsa, bugün de sanayiye katkısıyla örnek olmaktadır. Gaziantep'in yatırımda, büyümede yine Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum. Şehrimiz başarılarıyla gurur kaynağı olmuştur. Tüm dünyada pandemi nedeniyle karamsarlık hakimken, muhalefet yangına körükle giderken hatırlayın onlar 'yandık, bittik, öldük' diyerek üreticimizin moralini bozmaya çalışmıştı.Tam kapanma çağrısıyla ekonomimizi kontak kapatmaya zorladılar. Milletin sıkıntısını paylaşmak yerine yalan ve korku siyasetiyle oy devşirme hesabını yaptılar. Türkiye'yi yurtdışına şikayet ettiler, büyükelçilere mektup yazdılar. Önce siz ne yapıyorsunuz onu anlatın. Her tarafı kanalizasyonlar alıp götürüyor.Bu ülkenin iş adamını, polisini, savcısını tehdit eden bir genel başkan var. Gittiler çareyi otel lobilerinde buluştukları IMF komiserlerinde aradılar. Biz 23.5 milyar dolar borcu kapatıp IMF ile defteri kapattık. Şimdi 120 milyar dövizimiz var. Kendi çapsızlığını örtmek için millete umutsuzluk aşılayanlara asla kulak asmadık. Salgın sürecini başarıyla yönettik.Gençler, arkadaşlarınıza şunu söyleyin korona salgını sürecinde onlar hastayı yatıracak yatak bulamazken sadece İstanbul'da dört hastane yaptık.Ama bay Kemal şehir hastanesinin bütçedeki yerini soruyor. Sen ne anlarsın bütçeden bütçedeki kalemden. Gitti Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Yav orası bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı? Böyle bir kuruluş sana brifing veriyor, çıkıyorsun dışarıda bunu paylaşıyorsun. Sende bir kere haysiyet yok. Ardından İstatistik Kurumu'na gitti. Ama çok güzel cevap verdiler. Yazılı olarak sorularınızı sorun cevap veririz dedi. Sende etik diye bir şey yok bay Kemal.

4 yaşındaki Asiye yavrumuzu pitbulllar parçalama noktasına getirdi. Asiye yavrumuzu dün gece buradan çok değerli kardeşim Ömer Özkan kardeşimin hastanesine, Akdeniz Üniversitesi'ne naklettik. Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, 'acaba babasını nasıl aldatırız' onun gayreti içindeler. Ama bunun bedelini ödeyecekler. Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iye çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz. Vatandaşımıza bu devlet nerede dedirtmedik dedirtmeyeceğiz."


Başkan Erdoğan'ın Söylediği Beyaz Türk Ne Demek? Beyaz Türk Kimlere Denir?