Tarihi Gelibolu Yarimadasi'nda 'Foto Maraton' Düzenlenecek

Dünya harp tarihine geçen Çanakkale Savaslari'nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi'nda 2 gün sürecek "Foto Maraton" etkinligi düzenlenecek.

Çanakkale Savaslari ve Tarihi Alan Baskanligindan (ÇATAB) yapilan açiklamada, dünyanin en büyük açik hava müzesi olma yolunda ilerleyen bölgenin fotografseverleri agirlamaya hazirlandigi belirtildi.

ÇATAB ve Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) is birliginde, tarihi alanin tanitilmasina katki saglamak, bölgenin tarihi, kültürel ve dogal zenginliginin ön plana çikarilmasi amaciyla düzenlenen Foto Maraton'un 13-15 Mayis 2022'de gerçeklestirilecegi kaydedildi.

Profesyonellerin yani sira amatör fotografçilarin da katilabilecegi yarismada dereceye giren birinciye 10 bin lira ve TFSF Altin Madalya, ikinciye 6 bin lira ve TFSF Gümüs Madalya, üçüncüye 4 bin lira ve TFSF Bronz Madalya, 3 adet 2 bin liralik mansiyon, Seyit Onbasi Kurum Özel Ödülü olarak 3 bin lira, Jüri Özel Ödülü olarak 2 bin lira ödül verilecek.

Yarismanin seçici kurulunda Behiç Günalan, Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Enver Sengül, Mikdat Besni, Ümran Özdemir, Yavuz Arslan ve Zülküf Memis ile TFSF Temsilcisi Seracettin Ayyildiz yer aliyor.

Yarisma takvimine Çanakkale Savaslari ve Tarihi Alan Baskanligi web sitesinden ulasilabilecek.

Kaynak: AA