Noel Baba'nin Geleneksel Sanal Dünya Turu Tamamlandi

Kuzey Amerika Havacilik ve Uzay Savunma Komutanligi (NORAD) tarafindan her yil geleneksel olarak yapilan Noel Baba takip sistemi bu yil da etkinlestirildi. Dün baslayan sanal dünya turu basarili sekilde tamamlandi.

Noel Baba'nin Geleneksel Sanal Dünya Turu Tamamlandi
Kuzey Amerika Havacilik ve Uzay Savunma Komutanligi (NORAD) tarafindan her yil geleneksel olarak yapilan Noel Baba takip sistemi bu yil da etkinlestirildi. Sanal olarak dünya turu yapan ve çocuklara hediye dagitan Noel Baba, NORAD’in internet sitesinden takip edilebiliyor. Isteyen takipçiler NORAD’in sitesinde yer alan telefon numarasini arayarak ya da e-posta atarak Noel Baba’nin nerede oldugu hakkinda bilgi alabiliyor. Dün baslayan sanal dünya turu her sene oldugu gibi bu sene de basarili sekilde tamamlandi.

Etkinlik 1955 yilinda yanlis numaranin gazete ilanina verilmesi ile basladi

Söz konusu temsili etkinlik NORAD’in Noel Baba’nin dünya çapindaki yilbasi yolculugunu takip ettigi 66’inci yili olurken, etkinlik 1955’te yerel bir gazete ilaninin çocuklara Noel Baba’yi dogrudan arayabileceklerini söylemesi ile kazayla basladi.

Ilandaki telefon numarasinin yanlis yazilmasi sonucu numarayi arayanlar, NORAD’in öncülü olan Kita Hava Savunma Komutanligi Operasyon Merkezi’nde görevli ABD Hava Kuvvetleri’nden Albay Harry Shoup’a ulasti. Albay Shoup ise bir hata yapildigini anlamasina ragmen kendisini arayan çocuga Noel Baba oldugunu söyledi.

Albay Shoup’un telefon görüsmesinin ardindan söz konusu etkinligin basladigi ve NORAD’in 1958’de kurulmasindan bu yana devam ettigi aktarildi.

NORAD tarafindan yapilan açiklamada, “Noel Baba’yi takip etme gelenegi tamamen kazara baslamis olsa da NORAD Noel Baba’yi takip etmeye devam ediyor. Bunu yapacak teknolojiye, niteliklere ve insanlara sahip tek kurulusuz. Biz onu seviyoruz. NORAD, Noel Baba’nin resmi takipçisi olmaktan gurur duyar” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA