KKTC Cumhurbaskani Tatar, Türkiye Temaslarini Degerlendirdi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Türkiye ziyareti kapsaminda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile çok verimli bir görüsme yaptiklarini, saglik, ekonomi ve Kibris konularini ele aldiklarini belirtti.

Türkiye ziyaretini tamamlayarak KKTC'ye dönen Cumhurbaskani Tatar, Ercan Havalimani'nda basin mensuplarina açiklamada bulundu.

Tatar, Ankara'da bir araya geldigi Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile çok yararli bir görüsme yaptiklarini ve ekonomi basta olmak üzere, Kibris konusu, Kovid-19 salgini süreci ve çesitli konulari ele aldiklarini söyledi.

Temaslari kapsaminda ilk olarak Ankara'da Gazi Üniversitesini ziyaret ettigini ve burada kendisine "Fahri Doktora" unvani takdim edildigini aktaran Tatar, burada konferans verdigini anlatti.

Tatar, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesinde de kendisine "Fahri Doktora" unvani takdim edildigine ve burada ögrencilere konferans verdigine deginerek Kirsehir'de ayrica gaziler, gençler ve yerel basinla da bir araya geldigini kaydetti.

Bugün ise Ankara üzerinden Istanbul'a geçtiklerini ifade eden Tatar, burada "Kanli Noel" anma törenine katildigini belirtti.

Tatar, Türkiye'den aldigi davetleri ve bu bulusmalari önemsedigini, karsilikli baglarin güçlendirilmesi açisindan bu tip ziyaretlerin önemli oldugunu vurguladi.

Bir soru üzerine, Cumhurbaskani Erdogan ile çesitli konulari bas basa yaklasik iki saat süren bir görüsmede ele aldiklarini söyleyen Tatar, saglik, ekonomi ve Kibris konusunu görüstüklerini, özellikle de ekonomiye yönelik detayli bir görüsme yaptiklarini söyledi.

Görüsmede, iki ülke arasinda imzalan Ekonomik Protokol'ün çalistirilmasi, Türk lirasi mevduat kalkaninin KKTC'de de uygulanmasi, iki ülke arasindaki ticaretin Türk lirasi üzerinden yapilmasi gibi konulari görüstüklerini anlatan Tatar, bunun "olumlu bir görüsme" oldugunun altini çizdi.

Kaynak: AA