MHP Genel Baskan Yardimcisi Yönter, Pendik STK Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Türkiye ekonomik temeli olmayan, rasyonel gerekçesi olmayan, hiçbir teorik kaliba sigmayan bir saldiri, operasyon döneminden geçti' '(Marketlerdeki raf fiyatlari) Kimse kapkaççilik yapmasin, kimse kalpazanlik, stokçuluk, firsatçilik yapmasin. Herkes elini tasin altina koysun. Döviz yükselisinden önceki durum neyse fiyatlar o noktaya gelsin. Kimse vatandasimizin sirtindan kurban kesmesin. Kimse bizim sirtimizdan servet ve gelir elde etmeye kalkismasin. Haksiz kazanca tesebbüs etmesin' 'Bu ekonomik ablukaya, bu operasyona en çok direnenlerin basinda liderimiz Devlet Bahçeli geldi. Sonuna kadar ülkesinin, milletinin, devletinin yaninda yer aldi. Türkiye sosyal, ekonomik, siyasal normallesme ve istikrarina mutlak suretle tam olarak kavusacak. Güvence Cumhur Ittifaki, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi. Güvence Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin potansiyel gücü'

MHP Genel Baskan Yardimcisi Izzet Ulvi Yönter, Türkiye'nin ekonomik temeli, rasyonel gerekçesi olmayan, hiçbir teorik kaliba sigmayan bir saldiri, operasyon döneminden geçtigini söyledi.

Yönter, Pendik STK toplantisinda yaptigi konusmada, ülkücülügün MHP'nin disinda hiçbir yerde olamayacagini söyledi.

Bu yilin zor geçirildigini, bir yanda salgin, diger yanda terör ile mücadele, bölgesel sorunlar, küresel meseleler gibi birçok konunun ülkeyi kusatma altina aldigini ifade eden Yönter, mücadeleden ödün verilmedigini çünkü tarihin her döneminde böyle mücadele etmesini bilen bir millet olundugunu anlatti.

Konusmasinda döviz kurundaki düsüse de deginen Yönter, "Sayin Cumhurbaskanimizin açiklamis oldugu 20 Aralik tedbirleri kapsaminda dövizin fiyati düsmeye basladi. Hamdolsun su anda kabul edilebilir, hazmedilebilir bir seviyede ve sinirda. Peki döviz artarken, fiyatlari artiranlar acaba dövizin düsüsüyle beraber fiyatlari da indirecekler mi? Böyle bir fazileti, ahlaki, vatan ve millet aidiyetinin geregini yapacaklar mi?" diye konustu.

Bu konuda herkesin sorumlu hareket etmesi, fiyatlarin düsürülmesi gerektigini dile getiren Yönter, söyle devam etti:

"Kimse kapkaççilik yapmasin, kimse kalpazanlik, stokçuluk, firsatçilik yapmasin. Herkes elini tasin altina koysun. Döviz yükselisinden önceki durum neyse fiyatlar o noktaya gelsin. Kimse vatandasimizin sirtindan kurban kesmesin. Kimse bizim sirtimizdan servet ve gelir elde etmeye kalkismasin. Haksiz kazanca tesebbüs etmesin. Milliyetçi Hareket Partisi milletinin, garibin, mazlumun, masumun yaninda. Sayin Genel Baskanimizin isaret ve ifade ettigi üzere fiyatlarin hizla düsmesi lazim. Döviz kurundan gelir elde edenler ve bunu firsat bilip fiyatlari olmasi gerektiginden çok daha fazla yükseltenler artik fiyatlari indirmeli. Gün bir arada olma günü. Gün nimette en önde, külfette en arkada olma günü falan degil. Külfetse hep beraber katlanacagiz, nimetse de hep beraber Allah'in izniyle o nimete layik olacagiz. Külfeti vatandasin sirtina hiç kimse yikmaya çalismasin. Bilhassa süper marketler, fiyat etiketlerini anlik degistiriyorlardi. Türkiye ekonomik temeli olmayan, rasyonel gerekçesi olmayan, hiçbir teorik kaliba sigmayan bir saldiri, operasyon döneminden geçti."

- "Faiz varsa üretim, yatirim, kalkinma, gelisme olmaz"

Konusmasinda faizin düsürülmesinin sebeplerini de anlatan Yönter, "Faiz varsa üretim, yatirim, kalkinma, gelisme olmaz. Paradan para kazanan düzen devam eder. Paradan para kazanan düzen bu sekliyle devam ederse gelecegimizden tasarruf etmek zorunda kaliriz. Gelecegimizi heba etmek zorunda kaliriz. Hiçbir Türk insani faizden yani paradan para kazanma düzeninin devamindan yana olamaz. Kisa vadede belki sikinti çekebiliriz. Ancak orta ve uzun vadede Türkiye parlayan bir yildiz, yükselen bir güç olacak. Amaç bu." ifadelerini kullandi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Izzet Ulvi Yönter, sözlerini söyle tamamladi:

"Döviz kuruyla Türkiye'yi devirmek istediler. Ekonomide bir cephe açmak istediler. Gezi Parki olayinda denediler, basaramadilar. Hendek olaylarinda denediler, basaramadilar. 6-8 Ekim olaylarinda denediler, basaramadilar. 15 Temmuz FETÖ ihanetinde denediler, hamdolsun basaramadilar. Basaramayacaklar. Bu milleti bölemeyecekler, bu devleti yikamayacaklar. Alayi karsimiza geçsin isterseniz. Onlar yikmaya çalisiyor, biz yapmaya, korumaya çalisiyoruz. Yükseltmeye, yüceltmeye çalisiyoruz. Allah'in izniyle devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügünü hiç kimse bozamayacak. Biz tarihten, ecdadimizdan, milli ruhumuzdan, kimligimizden, suurumuzdan aldigimiz güçle, birbirimize olan inancimizla, güvenimizle Allah'in yardimiyla bu çemberi kiracagiz. Bu kusatmayi yaracagiz. Ekonomideki tuzaklari bir bir bozuyoruz. Bu ekonomik ablukaya, bu operasyona en çok direnenlerin basinda liderimiz Devlet Bahçeli geldi. Sonuna kadar ülkesinin, milletinin, devletinin yaninda yer aldi. Türkiye sosyal, ekonomik, siyasal normallesme ve istikrarina mutlak suretle tam olarak kavusacak. Güvence Cumhur Ittifaki, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi. Güvence Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin potansiyel gücü, 'Ne mutlu Türküm diyene.' diyen iradelerin varligi. Güvence hepimiz."
Kaynak: AA