KKTC Cumhurbaskani Tatar Kirsehir'de Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi (1)

'Çocuk ve yaslilari kursuna dizerek, katliam mezarlarina gömen bir zihniyetle savastik ve bugünlere geldik. Anadolu ve Türkiye hiçbir zaman gözünü ve gölgesini Kibris'tan çekmedi. Her zaman beraber olduk'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, "Çocuk ve yaslilari kursuna dizerek, katliam mezarlarina gömen bir zihniyetle savastik ve bugünlere geldik. Anadolu ve Türkiye hiçbir zaman gözünü ve gölgesini Kibris'tan çekmedi. Her zaman beraber olduk." dedi.

Çesitli ziyaretler kapsaminda Kirsehir'e gelen Cumhurbaskani Tatar, Ahi Evran Külliyesi'nde "Gençlerle Söylesi" programinda ögrenciler tarafindan Türk ve KKTC bayraklariyla karsilandi.

Kirsehir Neset Ertas Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri ve ögretmenleri tarafindan seslendirilen türküleri dinleyen Tatar, bazi türkülere de eslik etti.

Tatar, programda yaptigi konusmada, Kibris'ta artik yeni bir dönemin basladigini, Türkiye'nin Kibris için önemli oldugunu vurguladi.

"Kibris ecdadin bir meselesidir." diyen Tatar, geçmiste binlerce sehit verilerek Ada'nin Türk'lerin egemenligine geçtigini belirtti.

Milletin bekasi, bayrak ve vatanin önemini anlatan Tatar, en büyük hedefinin vatanina hizmet etmek oldugunu dile getirdi.

Ada'da baristan yana olduklarini dile getiren Tatar, "Kibris Türk halkini yok etmek için Yunanlilarin, sömürgecilerin, Ingilizlerin, farkli emperyal güçlerin, Kibrisli Türklerle Anadolu'daki baglarini kopartmak için her türlü esaret, zulüm, vahsetiyle karsilastik. Çocuk ve yaslilari kursuna dizerek katliam mezarlarina gömen bir zihniyetle savastik ve bugünlere geldik. Anadolu ve Türkiye hiçbir zaman gözünü ve gölgesini Kibris'tan çekmedi. Her zaman beraber olduk." ifadelerini kullandi.

Tatar, çadirlarda susuz, ilaçsiz günlerce direnen Kibris halkinin Mehmetçigin Ada'ya ayak basmasiyla bagimsizligini kazandigini vurguladi.

Kibris Türk halkinin gelecegi ve bölgesel istikrarin saglanabilmesi, ulusal çikarlarin korunmasi için Türkiye ile birlikte olduklarini belirten Tatar, Türkiye'nin bölgesinde en güçlü ülkelerden biri oldugunu ifade etti.

Tatar, geçmiste oldugu gibi su anda da Türkiye ile haklarini aradiklarini dile getirdi.

(Sürecek)
Kaynak: AA