HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu'ndan Döviz Kuru Degerlendirmesi Açiklamasi

'Ümit ediyorum bu dövizin düsüsü kalici hale gelir. Hatta biraz daha düser diye bir beklenti var. Insallah o beklenti bosa çikmaz'

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, "Ümit ediyorum bu dövizin düsüsü kalici hale gelir. Hatta biraz daha düser diye bir beklenti var. Insallah o beklenti bosa çikmaz." dedi.

Adana'da esnaf ziyaretinde bulunan Yapicioglu, gazetecilere, son günlerde ülkenin tamaminda ilgili ilgisiz herkesin gündem konularindan birinin döviz oldugunu belirtti.

Döviz çikarken sikayet edenlerin bir kisminin indiginde de sikayet etmelerinin ibretlik oldugunu ifade eden Yapicioglu, sunlari söyledi:

"Su anda döviz düsünce piyasa duruldu. Insallah bundan sonra bir denge gelir. Artik mal üretenler daha rahat bir sekilde piyasaya mal vermeye baslarlar. Elinde parasi olanlarin da su anda tam olarak ne yapacaklari konusunda kafalari net degil. Dövizin düsmesinden sonra kismen psikolojik rahatlama oldu ama nereye gidecegi hakkinda sonu isaretleri var. Onlar da giderildikten sonra ben inaniyorum ki piyasa rahatlayacak, dengesini bulacaktir. Esnaf da bunu bekliyor. O denge olusmadan insanlar elindeki parayi harcamaya pek yanasmiyor. Ümit ediyorum bu dövizin düsüsü kalici hale gelir. Hatta biraz daha düser diye bir beklenti var. Insallah o beklenti bosa çikmaz. "

Daha sonra kentteki bir otelde is adamlariyla bir araya gelen Yapicioglu, yaptiklari il ziyaretlerinde toplumun farkli kesimleriyle bulustuklarini ve sorunlari dinlediklerini söyledi.

Istisareye önem verdiklerini belirten Yapicioglu, söyle devam etti:

"Biz, hangi partinin mensubu olur veya hangi sivil toplum kurulusunda çalismalarini yürütüyor, memlekette hangi alanlarda hizmet ediyor ona bakmadan Allah'in bizi kardes ilan ettigi herkesle istisare yapacagiz. En genis halkada istisare yaptiktan sonra Rabbimizden bizi en dogruya ulastirmasini temenni ederek, memleketimiz ve milletimiz için, Islam ümmeti için en dogru karari alabilmek için Rabbimizden muvaffakiyet dileyecegiz. Böylelikle gittigimiz her yerde söyleyecek sözü olan insanlarimizla bir araya gelip onlarin fikirlerini ögreniyoruz."

Kaynak: AA