Doktorluk Hayali Kuran Gencin Ölümüne Neden Olan Saniga 3 Yil 4 Ay Hapis Cezasi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde elektrikli bisiklet sürücüsü Necati Kaan Sahin'in trafik kazasinda ölümüne iliskin davada yargilanan tutuksuz sanik, 3 yil 4 ay hapis cezasina çarptirildi.

Biga 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yildan 9 yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilanan ve önceki celsede tahliye edilen sanik Mehmet Ali S. (24) katilmadi, salonda taraf avukatlari hazir bulundu.

Mahkeme, durusmaya katilan avukatlarin beyanlarini dinledi.

Hakim, sanik Mehmet Ali S'ye "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yil 4 ay hapis cezasi verdi.

Ailenin avukati Aytaç Karaoglu, durusma çikisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, mahkemenin nispeten kisa sürdügünü söyleyebilecekleri yargilamanin sonucunda saniga bilinçli taksirden dolayi mahkumiyet karari verdigini söyledi.

Bunun vicdani rahatlatacak bir karar olmadigini belirten Karaoglu, "Olasi kast ile yargilanmasi gerektigini düsünüyoruz. Bu çerçevede istinafa gidecegiz. Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararini bekleyecegiz. 3 yil 4 ay hapis cezasi aldi, ertelenmemek, paraya çevrilmemek üzere verilmis bir karar." dedi.

Necati Kaan Sahin'in babasi Mustafa Sahin ise davanin takipçisi olacaklarini söyledi.

"Mücadelemizi birakmadik. Katil, en yüksek cezayi alacak." diyen Sahin, sunlari ifade etti:

"Bütün mücadelemiz bunun için olacak. 3 yil 4 ay hapis cezasi degildi bunun cezasi. Hakim böyle uygun gördü. Biz bu karari uygun görmüyoruz. Kimsenin vicdani da bunu uygun görmeyecektir. Biz yine dedigimiz gibi olasi kast ile yargilanmasi için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edecegiz."

Öte yandan ailenin yakinlari ve Sahin'in arkadaslari da adliye önüne geldi.

"Kaza degil cinayet" yazili pankartlar tasiyan yaklasik 50 kisilik grup, "hak, hukuk, adalet, kaza degil, cinayet" sloganlari atti.

- Olay

Biga'da 11 Agustos'ta Mehmet Ali S. idaresindeki 17 ACH 528 plakali otomobilin Sakirbey kavsaginda elektrikli bisikletine çarpmasi sonucu yaralanan Necati Kaan Sahin (20), kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti. Sahin, YKS sayisal alanda Türkiye derecesi elde etmis, yerlestirme sonuçlarina göre de Kocaeli Üniversitesi Tip Fakültesini kazandigi belirlenmisti.

Kaynak: AA