Çorum Valisi Çiftçi Su Tasarrufu Çagrisinda Bulundu Açiklamasi

'Çorum'da 2020'de metrekareye düsen yagis miktari 247 kilogram. Dolayisiyla yer alti sularimiz daha derinlere çekiliyor, içme sularimiz bundan etkileniyor. Bunun için lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalim'

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Türkiye'de etkisini gösteren kurakliktan kentin de etkilendigini belirterek, vatandaslara suyun tasarruflu kullanilmasi çagrisinda bulundu.

Çiftçi, Buhara Kadin Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhtarlarla istisare toplantisinda, dünyada iklim degisikligi yasandigini, buna bagli olarak Çorum'daki bazi köylerde içme suyu sikintisi çekildigini söyledi.

Köy ziyaretlerinde yillardir akan çesmelerin kurudugunu gördügüne isaret eden Çiftçi, "Ülkemizin son 50 yilda yillik metrekareye düsen yagis ortalamasi 615, Çorum'un 40 yillik yagis ortalamasi 435 kilogram. Çorum'da 2020'de metrekareye düsen yagis miktari 247 kilogram. Dolayisiyla yer alti sularimiz daha derinlere çekiliyor, içme sularimiz bundan etkileniyor. Bunun için lütfen suyumuzu tasarruflu kullanalim." ifadelerini kullandi.

Muhtarlardan özellikle köylerdeki su israfinin önüne geçilmesi için tedbir almalarini isteyen Çiftçi, "Bu konuda tedbir almazsak ilerleyen yillarda azalan su bizi mecburen tedbir almaya zorlayacak. Onun için simdiden tedbirleri artirmamizda fayda var. Eger köylerimizde içme suyu sayaçlari yoksa takilmasinda fayda var. Saat olmadiginda sarfiyat artiyor. Önüne geçmenin yollarindan biri, Cumhurbaskanligi genelgesi çerçevesinde içme sularinda saat takmaktan geçiyor." diye konustu.

- Kovid-19 Çorum'da 1483 can aldi

Vali Çiftçi, Kovid-19 salgininda 2 yilin geride kaldigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Salginla mücadeledeki en büyük silah asi. Çorum'da bugüne kadar 1483 vatandasimiz Hakk'in rahmetine kavustu. Salgindan korunmak için mutlaka asi olmamiz gerekiyor. Özellikle köy muhtarlarimiz, köyde yasayan vatandaslarimizi organize edebilirse, Il Saglik Müdürlügümüz toplu olarak asilama yapabilecek. Ekipler köye gelecek, asi olmak isteyen vatandaslarimiza toplu olarak asi uygulamasi yapabilecek."

Kaynak: AA