BBP Genel Baskani Destici, Mersin'de STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Bulustu Açiklamasi

'Dövizle mücadele edildigi gibi faizle de mücadele edilmesi gerekir' 'HDP kapatilsin diyoruz. HDP'ye durup dururken kapatilsin demiyoruz ki. Terör örgütünün partisi oldugu için kapatilsin diyoruz. Yoksa bizim HDP’yle, HDP'ye oy verenlerle, HDP’nin yöneticileriyle bir tarla, mal davamiz yok'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, dövizle mücadele edildigi gibi faizle de mücadele edilmesi gerektigini söyledi.

Destici, kentteki programlari kapsaminda Mut Belediyesini ziyaret etti, burada Belediye Baskani Volkan Seker ve personelle görüstü.

Seker, ziyaretin ardindan Destici'ye çesitli hediyeler takdim etti.

Destici, belediyenin konferans salonundaki programda, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

- "HDP kapatilsin diyoruz"

Burada konusan Destici, Dogu Akdeniz'de yürütülen çalismalarin önemini anlatti.

HDP'nin kapatilmasi gerektigini savunan Destici, "HDP kapatilsin diyoruz. HDP'ye durup dururken kapatilsin demiyoruz ki. Terör örgütünün partisi oldugu için kapatilsin diyoruz. Yoksa bizim HDP’yle, HDP'ye oy verenlerle, HDP'nin yöneticileriyle bir tarla, mal davamiz yok. Sahsi bir seyimiz yok. Bizim davamiz devlet, millet, ve sehitlerimizin kani davasi. Baska bir davamiz yok." ifadesini kullandi.

Demokrasi içerisinde, siddete bulasmayan, terörü lanetleyen herkesin siyaset yapabilecegini belirten Destici, "Dünyanin hiçbir yerinde terör örgütünün partisi olmaz. Terörü destekleyen partiler açik tutulmaz. Bakin Ispanya'da bunun örnegi yasandi. Bunu ben biliyorum da Kiliçdaroglu, Aksener, Ali Babacan, Karamollaoglu, Davutoglu bilmiyorlar mi? Onlar da biliyorlar. Ama bile bile lades diyorlar." diye konustu.

Destici, Anayasa Mahkemesinin, HDP'nin kapatilmasina iliskin açilan davada bir an önce kararini açiklamasi gerektigini dile getirerek söyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi hukuki bir karar verirse, yüzde yüz kapatmasi lazim ama isin siyaset tarafina geçer de CHP'nin, IYI Parti'nin dedigi gibi 'Bunlar seçilmistir. Bunlara su kadar kisi oy vermistir. Kapatirsak yerine bir baskasini kurarlar'. Hiç önemli degil. Terör örgütüyle ilintili olmayanlar kurar. Ona kimse bir sey diyemez. Terör örgütüne bulasirsa, yine onun sözcülügünü yaparsa yine kapatir. Bu da terörle mücadelenin bir ayagidir."

Türkiye üzerinden oyunlar oynandigini söyleyen Destici sunlari kaydetti:

"Bir tarafta Cumhur Ittifaki, azami müsterekleri olan siyasi partilerimiz AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi ama diger tarafa baktiginda HDP destekli sol ve ulusalci, milliyetçi oldugunu iddia eden bir parti ve onun etrafinda olusan diger partiler. Bunlarin olusturdugu bir ittifakin Türkiye'ye, Türk milletine bir hayri olacagini düsünmüyorum. Eger Millet Ittifaki seçimi kazanacak olursa Libya'dan çekilecekler mi, çekilmeyecekler mi? Suriye'den çekilecekler mi? Hareket yaptigimiz bölgelerden Mehmetçik'i geri Türkiye'ye çagiracaklar mi, çagirmayacaklar mi? Azerbaycan'dan çekilecekler mi, çekilmeyecekler mi? Dogu Akdeniz'de Avrupa Birligi'nin projelerini kabul edecekler mi, etmeyecekler mi? Bunlarin hiçbirisine cevap vermiyorlar. Çiksinlar, çok yüksek seslerle bunun böyle olmayacagini söylesinler bakalim. Söyleyemezler çünkü söyledikleri anda arkalarindaki Avrupa, Amerika kesilir. Bunu bildikleri için söyleyemiyorlar. Onun için vatandasimizin bu fotografi iyi görmesi lazim."

- "Insallah önümüzdeki yil ihracatimiz 230 milyar dolarlari asar"

Destici, Kovid-19'un Türk ekonomisini olumsuz etkiledigini belirterek söyle konustu:

"Bugün bu anlamda bir karar alinmissa, bir durus sergilenmisse hepimize düsen bunun yaninda durmaktir. Yani faizle mücadele etmektir. Dövizle mücadele edildigi gibi faizle de mücadele edilmesi gerekir. Faizle mücadele nasil edilir? Üretimini, yatirimini artirirsin. Üreticiyi, yatirimciyi desteklersin. Üretim, yatirim olunca issizin is bulur. Geliri yükselir ve dolayisiyla senin dövize ihtiyacin kalmaz çünkü tükettiginden fazla üretirsin. Ithal ettiginden fazla ihraç edersin. Dolayisiyla senin kimseye de borcun kalmaz. Su anda ihracatimizin yükselmesi, üretimimizin artmasi çok önemli bir sey. Insallah önümüzdeki yil ihracatimiz 230 milyar dolarlari asar."

Üreticinin yasadigi sorunlari yakindan takip ettiklerine dikkati çeken Destici, tüm sorunlari çözmek için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Destici, programin ardindan Mut Kaymakamligini ziyaret ederek Kaymakam Batuhan Bingöl ile basina kapali görüstü.
Kaynak: AA