Bayburt'ta Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ve Çocuk Haklari Degerlendirildi

Kadina Yönelik Siddetle Mücadele ve Çocuk Koruma Kurulu yilsonu degerlendirme toplantilari Ögretmen Evi’nde gerçeklestirildi.

Bayburt'ta Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ve Çocuk Haklari Degerlendirildi
Toplantiya Vali Cüneyt Epcim ile ilgili kurum temsilcileri katildi.

Toplantida kadina yönelik siddetle mücadele ve çocuk haklari konusunda yil boyu yapilan çalismalar degerlendirildi, koordinasyonu gerektiren durumlar ele alindi.

Vali Epcim, kadina yönelik siddetle mücadele ve çocuk haklari konularinda gerçeklestirilen çalismalarin es güdüm içerisinde ve dikkatle gerçeklestirilmesini istedi. Konuya yönelik kurum ilgilileri ve sivil toplum kuruluslarinin bu noktada çalismalara sunacagi katkinin önem tasidigina deginen Vali Epcim, “Farkindaligi artirici çalismalara önem verilmesini istiyoruz. Örnegin dijital bagimlilikla mücadele hakkinda Il Milli Egitim Müdürlügü’müz ile Yesilay’in ilerleyen günlerde bir proje baslatacagini biliyoruz. Bu çok önemli.” dedi.

Ülke genelinde üzerinde önemle durulan bir diger basligin suça sürüklenen çocuklar olduguna deginen Vali Epcim, bu konudaki sosyal, ekonomik ve kültürel arka plan arastirmalarinin önemine isaret etti.

Toplanti katilimcilarin ilgili konularda degerlendirme ve görüslerini paylasmalariyla sona erdi.
Kaynak: İHA