Adana'da Uyusturucu Ticareti Sanigina 18 Yil 9 Ay Hapis Cezasi

Adana'da uyusturucu ticareti yaptigi gerekçesiyle yargilanan saniga 18 yil 9 ay hapis ve 37 bin 500 lira adli para cezasi verildi.

Adana 12. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik T.I, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda sanigin, polis ekiplerince merkez Seyhan ilçesi Yesilyurt Mahallesi'ndeki ikametinde sentetik uyusturucu satarken yakalandigini belirtti.

Savci, olay tespit ve yakalama tutanagi da dikkate alinarak T.I'nin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan cezalandirilmasini ve mevcut halinin devamina karar verilmesini istedi.

Sanik T.I, savunmasinda mütalaayi kabul etmedigini belirterek, "Uyusturucu ticareti yapmadim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 18 yil 9 ay hapis ve 37 bin 500 lira adli para cezasina çarptirdigi T.I'nin tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Kaynak: AA