Adalet Bakani Gül, AK Parti Adana Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Biz sadece seçimler için, oy kazanmak için degil, milletin gönlünü kazanmak için siyaset yapan bir hareketiz. Cumhur Ittifaki olarak gelecege emin adimlarla kararli sekilde yürümeye devam ediyoruz' 'Muhalefetin refleksi milletin tam aksi istikametinde. Millet rahat bir nefes aliyor, onlarin solugu kesiliyor, dolar düsüyor, onlarin yüzü düsüyor, ya bir sevinin kardesim. Çiftçi, isçi, gençler sevinince sevinin, bu ülkeyle beraber sevinmek, üzülmek bu kadar zor mu?'

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, "Biz sadece seçimler için, oy kazanmak için degil, milletin gönlünü kazanmak için siyaset yapan bir hareketiz. Cumhur Ittifaki olarak gelecege emin adimlarla kararli sekilde yürümeye devam ediyoruz." dedi.

Gül, Yüregir Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Adana Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda, kente hizmet sunan, tas üstüne tas koyan herkese tesekkür etti.

Bu ülkeye daha fazla hizmet etmeyi düsünen bir siyasi hareket olduklarini aktaran Gül, eser siyasetini bütün vatandaslara sunmaya yönelik çalismalarini kararlilikla sürdüreceklerini söyledi.

Gül, AK Parti'nin bir dava ve misyon sahibi oldugunu vurgulayarak, söyle konustu:

"AK Parti, 'Önce memleketim, ülkem, benim vatandasim, vatandasimin derdini ben dertlenecegim, sahiplenecegim' diye siyaset yapan bir partidir, harekettir, siyasettir. Milletin derdiyle dertlenmis, millet sevinince sevinmis, üzülünce üzülmüs bir hareketin lideri Recep Tayyip Erdogan var basimizda ve biz de ayni yolun yolcusu olarak bu anlayisla yola devam ediyoruz. Görevimiz ne olursa olsun bu partinin bir neferi olmak bizim için en büyük sereftir."

AK Parti'nin hangi görüsten, düsünceden, mezhepten, mesrepten, kökenden olursa olsun bu ülkenin bütün vatandaslarina gönlünü, kalbini açmis bir siyasi hareket oldugunu dile getiren Gül, söyle devam etti:

"Milletimiz bu partiyi kurmustur. Bu tabelayi indirmek isteyenler oldu. Recep Tayyip Erdogan'in yolunu kesmek isteyenler oldu ama unuttuklari bir sey vardi. O hesapla, kasetle degil, milletle geldi, milletle yol yürüdü. Milletle yol yürüyen, milletiyle beraber siyaset yapan hiçbir harekete, lidere kimse çelme takamaz. Milletimiz Cumhurbaskani'miza, Cumhurbaskani'miz da milletimize güvendi ve yoluna öyle devam ediyor. Bu partiyi kapatmak için kapatma davalariyla, 17-25'lerle, Gezilerle, Kobani olaylariyla geldiler, yetmedi F-16'larla geldiler. Ne yaparsaniz yapin, yedi düvel bir araya gelseniz önümüzü kesemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz. Recep Tayyip Erdogan'in ve bu AK davanin, milletin önünü kesemeyeceksiniz. AK Parti sarsilmaz, Recep Tayyip Erdogan yikilmaz, bu millet yikilmaz. Türkiye'yi kimse yikamaz, Türkiye'nin önüne geçemez."

- "Erdogan milletimize hizmet etmeye devam edecek"

Ülkeyi gelistirmek ve büyütmek için 19 yilda çok önemli adimlar attiklarini, sorunlarin çözümü konusunda kararliliklarini sürdüreceklerini vurgulayan Gül, söyle konustu:

"Bunu yaparken karsimizda vizyonsuz, çapsiz bir muhalefet var. Türkiye'nin temel meselesi bir muhalefet meselesidir. Nasil bir Türkiye tasavvur ediyorsun kardesim? Nasil bir Adana gelecegi tasavvur ediyorsun, nasil bir Türkiye tasavvur ediyorsun? 'Projen, vizyonun ne?' dediginde bunlarin tek projesi, vizyonu 'Tayyip Erdogan gitsin'. Bunlarin tek rüyasi, tek hayalleri 'Tayyip Erdogan gitsin'. Kusura bakmayin onu rüyanizda görürsünüz. Tayyip Erdogan yine burada olmaya devam edecek, milletimize hizmet etmeye devam edecek."

- "Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecek"

Partilerinin kuruldugundan bu yana sokaklarda, pazarlarda, çarsilarda milletin davasini anlatan gençlik ve kadin kollari oldugunu anlatan Gül, teskilatin bu inanciyla büyük ve güçlü Türkiye davalarinin Allah'in izniyle basariya kavusacagini dile getirdi.

Gül, Türkiye'nin önünün açik oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecek ve her alanda oldugu gibi bu konuda Türkiye'de vatandasimizin ekmegini de büyütecegiz, özgürlügünü de arttiracagiz. Türkiye'de biz sadece seçimler için, oy kazanmak için degil, milletin gönlünü kazanmak için siyaset yapan bir hareketiz. Cumhur Ittifaki olarak gelecege emin adimlarla kararli sekilde yürümeye devam ediyoruz. Bizim bu vizyonumuz varken karsimizda kimin kimlerle kol kola oldugunu, bir araya geldigini hepimiz çok iyi biliyoruz ama bunlarin vizyonsuzlugunu, çapsizligini milletimiz de çok iyi biliyor. Ya arkadas, bir gün su milli meselede, millet agladiginda aglayin, üzüldügünde üzülün, sevindiginde sevinin ya, bir gün böyle bir seyi de görmezsiniz. Bizim muhalefetin refleksi milletin tam aksi istikametinde. Millet rahat bir nefes aliyor, onlarin solugu kesiliyor, dolar düsüyor, onlarin yüzü düsüyor, ya bir sevinin kardesim. Çiftçi, isçi, gençler sevinince sevinin, bu ülkeyle beraber sevinmek, üzülmek bu kadar zor mu? Bunlarin bütün derdi, anlayisi burada 'Aman Türkiye batsin, Tayyip Erdogan bu engelleri de asamasin, bunun altinda kalsin'."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Adana'ya her zaman çok deger verdigini kaydeden Gül, kentin yatirimi, istihdami için hükümetin Adanalilarin yaninda oldugunu belirtti.

Bakan Gül, Adana'ya yapilan ve yapilacak yatirimlar hakkinda da bilgi verdi.

Türkiye'de reform ve degisimden yana bir siyasi hareket olarak yollarina devam edeceklerine isaret eden Gül, "Türkiye'de terörü kullanarak birligimizi, beraberligimizi bozmak isteyenlerle de en güçlü sekilde mücadelemizi yapiyoruz, yapmaya devam edecegiz. Türkiye'de hiçbir vatandasimizi, birligimizi, beraberligimizi terör örgütleri tehdit etmeyecek, bu konuda da kararli ve basarili uygulamalarimizi yine hükümet olarak elbette sürdürmeye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

- Sarieroglu ve Ay'dan, Kiliçdaroglu'na "bedava elektrik" tepkisi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanligini bize verdikleri takdirde, yani Cumhuriyet Halk Partisinin adayi kazandigi takdirde 2 milyon 300 bin dönüm taslik araziye günes enerjisi santrali yapacagiz ve çiftçiye elektrigi bedava verecegiz." sözünü elestirdi.

CHP yönetiminde belediyeler oldugunu aktaran Sarieroglu, söyle konustu:

"Biz de sorduk, hep birlikte teskilatimizla, milletvekillerimizle, genel baskan yardimcilarimizla, 'Izmir'de, Adana'da, Eskisehir'de, Antalya'da, İçel'de gelin çiftçilerimize elektrigi bedavaya verin' diye. Dün de bir basin mensubumuz sordu. Kemal Kiliçdaroglu tarafindan iste taslik alan olmadigi için bunu Adana'da yapamadiklarini söylediler. Is yapmaya niyetleri yok. Daha önce kamuoyunun önüne çikip vatandaslarimizin yüzüne baka baka, namus sözü verdikleri konular oldu. O konularda nasil kulaklarinin üzerine yattiklarini gördük. Bu konuda da simdi iste 'is gelin yapin' demeye geldiginde maalesef ki hiç orali olmuyorlar çünkü is yapmak gibi Türkiye gibi bir dertleri, vatandas diye bir dertleri yok. Bunlarin böyle bir derdi olmadigini biz biliyoruz."

AK Parti Il Baskani Mehmet Ay da Kiliçdaroglu'nun, "Sanliurfa Belediye Baskanligini kazanmalari" halinde elektrigi bedava verecegi ifadesini dün de kenti ziyaretinde Adana için söyledigini animsatarak, sunlari kaydetti:

"Sanliurfa'da taslik alanlar oldugu için bu taslik alanlara enerji panelleri koymak suretiyle elektrigi bedava verecegini ancak Adana'da böyle bir taslik alan olmadigini söyleyerek her zaman yaptigi gibi çamura yatan Kemal Kiliçdaroglu bu kez de tasa yatti. Bilmedigi bir sey vardi, Adana'mizin yüzde 58'i taslik ve ormanlik alandan olusuyordu. Adana'mizda, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Pozanti, Ceyhan bu bölgelerimizin taslik alanlari, Sanliurfa'daki taslik alanlardan daha fazlaydi. Biz dün genel baskana ve buradaki yetkililere seslendik, 'Taslik alanlar var, gelin bu sözünüzü yerine getirin' diye çagrida bulunduk ama bunu yapacaklar mi? Yapmayacaklar. Sasirdik mi? Sasirmadik. Neden bunu yapiyorlar? Aziz milletin aklini, kafasini karistirarak acaba bu sikintilardan kendimize siyasi rant elde edebilir miyiz? Bu hak davanin 'ak yolculari' olarak, kararli ve dirayetli sekilde çalisarak bu ser cephesine sandikta gereken dersi verecegiz."

Bakan Gül, programlari kapsaminda AK Parti Il Baskanligini ve Yüregir Belediye Baskanligini ziyaret etti.
Kaynak: AA