YPG/PKK, Suriye'de Iranli 3 Mühendis Ile 1 Suriyeli Soförü Alikoydu

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeydogusundaki Haseke ilinde bir su aritma tesisine giden Iranli 3 mühendis ile 1 Suriyeli soförü alikoydu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kamisli Havalimani'ndan Haseke'deki bir su aritma tesisine intikallari sirasinda Iranli 3 mühendis ve onlara eslik eden 1 Suriyeli soför ögle saatlerinde YPG/PKK'li teröristlerce durdurularak alikonuldu.

Olayin ardindan, Haseke'de rejim kontrolündeki bölgelerde varlik gösteren Iran destekli gruplar, alikonulanlarin serbest birakilmasi için Rusya'dan devreye girmesini istedi ancak su ana kadar Rusya'nin girisimleri sonuçsuz kaldi.

Iranlilarin ve Suriyeli soförün nerede tutuldugu henüz bilinmiyor.

- Haseke'deki durum

Terör örgütü YPG/PKK ve Esed rejimi, Haseke kentini birlikte yönetiyor. Rejim güçleri Haseke il merkezindeki Kevkep Dagi, güvenlik birimi ve 156. Tugayi kontrol ediyor.

Kamisli ilçe merkezinde ise rejime ait bir havaalani ve askeri tugay ile bir güvenlik birimi (güvenlik karesi) yer aliyor.

Haseke'de rejimin kontrolündeki bölgelerde Rus askerlerinin yani sira Iran destekli terörist gruplar ile Lübnan merkezli Hizbullah unsurlari bulunuyor.

Kaynak: AA