Venezuela'da Ilk Kez Omicron Varyanti Tespit Edildi

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da ilk kez Kovid-19'un Omicron varyantina rastlandigi kaydedildi.

Devlet Baskani Nicolas Maduro, devlet televizyonuna yaptigi açiklamada, ülkeye Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Avrupa'dan gelen 7 yolcuda Omicron varyantinin tespit edildigini duyurdu.

Vakalara ragmen ülkede Noel öncesi herhangi bir kisitlamaya gitmeyeceklerini belirten Maduro, halka kisisel önlemleri daha fazla uygulamasi çagrisinda bulundu.

- "Omicron'a karsi en etkili asi Sputnik'tir"

Maduro, Rus Sputnik asisinin yakin zamanda yapilan arastirmalara göre yeni varyantlara karsi en etkili asi oldugunu söyleyerek, "Sputnik asisi ilk dozdan bu yana çok etkilidir. Omicron varyantina karsi dünyadaki en etkili asi Sputnik'tir." degerlendirmesinde bulundu.

Venezuela'da 3 Ocak'tan itibaren halka ilave Sputnik asisi uygulanacagini hatirlatan Maduro, vatandaslardan asi kampanyasina katilmalarini istedi.

Venezuela'da bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle 5 bin 299 kisi hayatini kaybetti, toplam vaka sayisi 442 bin 178 kisi olarak kayitlara geçti.

Latin Amerika ülkeleri içerisinde simdiye kadar Arjantin, Brezilya, Sili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Ekvador, Meksika, Panama, Peru ve Porto Riko'da Omicron varyantlari tespit edilmisti.

Kaynak: AA