Suç Makinesi Çocuk Bu Sefer Tutuklandi

Samsun’un Alaçam ilçesinde 50’nin üzerinde suç kaydi bulunan 15 yasindaki ’suç makinesi çocuk’ bu sefer tutuklandi.

Suç Makinesi Çocuk Bu Sefer Tutuklandi


Edinilen bilgiye göre, 15 gün önce meydana gelen olayda, S.K. isimli sahis Yenimahalle Kiremithane Sokak üzerinde park ettigi otomobilini döndügünde yerinde bulamadi. Polisi arayarak durumu bildirdi. Ilçe Emniyet Müdürlügünce yapilan arastirmada araci çalan 15 yasindaki S.E.A’nin Kizlan Mahallesi’nde bir sahsi gasp ettikten sonra ilçe merkezine dogru hareket halinde oldugu bilgisine ulasti. Çaldigi otomobil ile sehir merkezine seyir halinde olan S.E.A., yol üzerinde önlem alan polis ekiplerinin ’dur’ ihtarina uymayip kaçti. Kaçan S.E.A’yi yakalamak için arama çalismalarini sürdüren ekipler aracin jandarma bölgesi Kapakli Mahallesi’nde kaza yaptiktan sonra menfezde terk edilmis oldugu bilgisine ulasti. Otomobilin bulundugu bölgede ve ormanlik alanda yapilan arama çalismalarinda ekipler S. E. A’yi bulamadi.

Kaza yaptiktan sonra izini kaybettiren sahsi yakalamak için ekipler seferber oldu. Polis ekipleri S. E. A’yi dün ögle saatlerinde Bafra Caddesi’nde yakalayarak gözaltina aldi. Ilçe Emniyet Müdürlügü’ndeki islemlerinin ardindan Alaçam Adliyesi’ne sevk edilen 15 yasindaki süpheli S.E.A. tutuklanarak Bafra T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.

SUÇ KAYDI KABARIK

50’nin üzerinde suç kaydi bulundugu ögrenilen 15 yasindaki çocuk, 23 Agustos’ta Alaçam’da çaldigi motosiklet ile Bafra Toplu Mahallesi’ne gelerek M.Ö.’ye ait 55 AAC 288 plakali pikabi çalmis ve araç Ilkadim ilçesinde terk edilmis halde bulunmustu. Bu olaydan 1 hafta sonra 31 Agustos tarihinde de Çesme Mahallesi’nde park halinde bulunan 06 KES 99 otomobili çalan S.E.A., Kizlan mevkisinde aracin yakiti bitince onu ormanlik alanda terk ettikten sonra Yukarikoçlu Mahallesi’nde park halindeki 55 TB 801 plakali minibüsü çaldiktan sonra yakalanmisti.

Her defasinda serbest kalan ’suç makinesi çocuk’ bu sefer tutuklandi.

(Ahmet Sükrü Uluçay-IHA)
Kaynak: İHA