Kar Yagisinin Ardindan Baskent Beyaza Büründü

Ankara'da dün gece baslayan kar yagisi sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü Baskentin simgelerinden Kugulu Park'taki havuz soguk hava nedeniyle buz tuttu.

Ankara'da dün gece baslayan kar yagisi sabah saatlerine kadar etkisini sürdürürken, hava sicakligi gün boyunca en yüksek sifirin altinda 5 derece olarak ölçüldü.

Ankara Büyüksehir Belediyesinin kar küreme ve tuzlama araçlari buzlanma nedeniyle sehrin ana güzergahlarinda çalisma baslatti.

Yetkililer vatandaslara çagrida bulunarak, kis sartlarina elverisli olmayan ve kar lastikleri bulunmayan araçlarla yola çikmamalarini tavsiye etti.

Lastikleri kis sartlarina uygun olmayan sürücülerin karli ve buzlu yollarda zor anlar yasadigini ve trafik akisini engelledigini hatirlatan yetkililer, bu konuda duyarli olunmasina istedi.

- Kugulu Park buz tuttu

Sehrin parklarinda kar yagisi kartpostallik görüntüler olustururken, Ankara'nin simgelerinden Kugulu Park'ta bulunan havuz soguk hava nedeniyle buz tuttu.

Havuzdaki fiskiyelerin altlarinda buz kaliplari olusurken, parkin ev sahipleri kugular ve ördeklerin yasam alani daraldi.

Kent merkezini etkisi altina alan kar yagisiyla Anitkabir ve Ulus Meydani da beyaza büründü.

Kaynak: AA