Japonya'da Ilk Yurt Içi Kaynakli Omicron Vakalari Saptandi

Hükümete bagli Kovid19 Danisman Heyeti Üyesi Wakita Takaji: 'Japonya yeni türün vaka patlamasini her an yasayabilir'.

Japonya'da Kovid-19'un Omicron varyantinin ilk yurt içi kaynakli vakalarinin Osaka kentinde tespit edildigi bildirildi.

Osaka Valisi Yosimura Hirofumi, düzenledigi basin toplantisinda, ülke disina seyahat öyküsü bulunmayan ayni aileden 3 kiside Omicron varyantinin saptandigini söyledi.

Vakalari "ülke içinde ilk" olarak niteleyen Vali Yosimura, vaka izlerine yönelik yeterli bilginin bulunmadigini kaydetti.

Yosimura, "yeni türün baska noktalarda da ortaya çikabilme ihtimaline karsi" Ocak 2022 sonuna kadar eyalet içi salgin önlemlerinin artirilacagini söyledi.

Virüse yakalananlardan, yetiskin iki kisinin halihazirda iki doz asili oldugu, 10 yas alti çocugun ise semptom göstermesi sonrasi hastanede tedavi altina alindigi bildirildi.

Eyalette saptanan Omicron vakalarina yönelik, "ilk yurt içi kaynakli yayilim" ifadesini kullanan Saglik Bakani Goto Hiroyuki, hükümetin tüm tedbirleri alacagini kaydetti.

Goto, bu vakalarin, Omicron varyantina ait yeni vakalarin "ülke geneli yayilim gösterdigine yönelik henüz kanit teskil etmeyecegini" sözlerine ekledi.

Hükümete bagli Kovid-19 Danisman Heyeti Üyesi Wakita Takaji, duruma iliskin "Diger ülkeler gibi Japonya da yeni türün vaka patlamasini her an yasayabilir." dedi.

Japonya’da Kovid-19 vaka sayisi 1 milyon 730 bin 983'e, virüse bagli can kaybi sayisi 18 bin 396'ya yükseldi.

Ülke genelinde, 26 kisi yogun bakim servislerinde Kovid-19 tedavisi görüyor.
Kaynak: AA