İstanbulkart Vizeleme Ücretine Zam Mı geldi? İstanbulkart Vizeleme Ücreti Ne Kadar Oldu?

İstanbulkart'a zam geldiğinin belirtilmesiyle birçok kişi sosyal medyada konu hakkında araştırmalara başladı. bu kapsamda en merak edilenler arasında İstanbulkart'a zam mı geldi sorusu yer alıyor. Peki, İstanbulkart'a zam mı geldi? İstanbulkart'a ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

İstanbulkart Vizeleme Ücretine Zam Mı geldi? İstanbulkart Vizeleme Ücreti Ne Kadar Oldu?
İstanbul kartın vizeleme ücretlerine zam geldiği belirtildi. Konu kapsamında en merak edilenler arasında ise İstanbulkarta zam mı geldi ve İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu soruları sık sık aratılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zammın yüzde 160 olması birçok kişinin durumu şaşkınlıkla karşılamasına neden oldu. Konu kapsamında en merak edilenler arasında ise İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu sorusu yer alıyor. İstanbul’da öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranlara verilen indirimli hak için her sene vizeleme yapmaları gerekiyor. Önceden 5 liraya uygulanabilen bu işlemin 13 liraya çıktığı belirtildi. İstanbulkart vizeleme ücretine zam mı geldi konusu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

İstanbulkart Vizeleme Ücreti’ne Zam Mı Geldi?


İstanbulkart vizeleme ücreti hakkında birçok detay merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak sık sık aratılanlar arasında ise İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar sorusu yer alıyor. İBB tarafından İstanbulkart vizeleme ücretine yüzde 160 zam yapılması birçok kişinin bu durumu şaşkınlıkla karşılamasına neden oldu. Konu kapsamında yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Öğrenci İstanbulkart'ınızın indirimli son kullanım tarihi 31.12.2021'dir. İndirimli tarifenizi kullanmaya devam etmek için yıl sonuna kadar 13 TL karşılığında vizeleme işlemi yapmanız gerekiyor. Bu işlemi biletmatiklerden veya İstanbulkart Mobil'den yapabilirsiniz. Yıl sonuna kadar vizeleme işlemi yapmasanız bile 2022 yılı içinde dilediğiniz zaman yapabilir, indirimli tarifenizi yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz."

İstanbulkart Vizeleme Ücretine Zam Mı geldi? İstanbulkart Vizeleme Ücreti Ne Kadar Oldu?

Sosyal Medya İsyan Etti!

İstanbulkart’ın vizeleme ücretinin 5 liradan 13 liraya çıktığının belirtilmesiyle konu hakkında birçok detay sosyal medya üzerinden konuşuldu. Konuyla ilgili olarak birçok kullanıcı isyan etti. İşte gelen zamma karşı yorumlar;

-“İbb işine gelmeyen soruya yanıt vermemek ya da sürüncemede bırakmak için olsa gerek TC kimlik nu. bilgisi almak istiyor. Bu vizeleme adı altındaki tahsilat kanuni mi, yine bizi dibine kadar sömürüyorsun Eski son kullanma yeni skk ya dikkat! #Neden #ibb”
-“ben madem öğrenciyim ve indirimli istanbul kart kullanıyorum neden vizeleme ücreti diye 13 tl veriyorum, iki günlük yol paramı hiç bir işe yaramayan bişeye neden yatırıyorum yani ???? ibb paramı geri ver ya”
-“İnsanları müşteci taşır gibi taşıdığınız otobüslerin İETT kartları için birde 13₺ vizeleme ücreti mi istiyorsunuz? Vize nedir Allah aşkına 13₺ lik ne hizmet verdin de benden karşılığını bekliyorsun. #iettvizekalksın #ibb #otobüsvize”
-“5₺ olan vizeleme ücreti 13₺ olmuş, eskiden uygulamadan bakiye yüklendiğinde komisyon yoktu şimdi 2₺ komisyon alıyor, koca ibb ödeme aracısıyla komisyonsuz anlaşamıyor mu?”
-“önceki yıllarda 5 lira veriyoduk ya tamam her şeye zam geldi de iki katına çıkarıp öğrencilere yardım ediyoruz demeyin bari”
-“Seçimden önce İstanbul'da ulaşım ucuzlayacak diyordu. Seçimden önce Camiye gidip Yasin okuyan, sonra Hristiyanlarla portakallı karides eşliğinde noel kutlayan #ibb şeysi !”


İstanbulkart Vizeleme Ücretine Zam Mı geldi? İstanbulkart Vizeleme Ücreti Ne Kadar Oldu?