Gürcistan'da, Türkiye- Gürcistan Serbest Ticaret Anlasmasi 13. Ortak Komite Toplantisi Düzenlendi

Gürcistan Serbest Ticaret Anlasmasi 13. Ortak Komite Toplantisi, Ticaret Bakan Yardimcisi Mustafa Tuzcu ile Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkinma Bakani Yardimcisi Genadi Arveladze'nin baskanliginda Gürcistan'in baskenti Tiflis'te yapildi.

Basina kapali ve yaklasik 4 saat süren toplantida, iki ülke arasindaki ekonomik ve ticari iliskilerin yani sira mevcut yillik ticaretin artirilmasi, ulastirma gibi konular etraflica görüsüldü.

- Tuzcu Tiflis'te Türk ve Gürcü is adamlariyla bir araya geldi

Öte yandan, Tuzcu, Gürcistan ziyareti kapsaminda, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiligi tarafindan düzenlenen programda Türk ve Gürcü is adamlariyla bir araya geldi.

Büyükelçilikteki programin açilisinda konusan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Türkiye ile Gürcistan'in iki stratejik ortak ülke oldugunu, ticari iliskilerin de gittikçe gelistigini ifade etti.

Son 30 yildir ticaret ve yatirimlara emek veren, Gürcistan'da Türk markalarini tanitan, Türkiye'yi ve Gürcistan'i temsil eden is adamlarinin birbirlerini daha yakindan tanimasi amaciyla bugün bir araya geldiklerini aktaran Yazgan, ticari ve ekonomik iliskilerin güçlendirilmesine katki saglayan is dünyasinin temsilcilerine gösterdikleri faaliyetlerinden dolayi tesekkür etti.

Tuzcu ise Türkiye ile Gürcistan arasindaki yillik ticaret hacminin önemli kismini olusturan sirketlerin temsilcileri ile Tiflis'te bulusmasinin önemli ve etkileyici oldugunu söyledi.

Iki ülke arasindaki yillik ticaret hacmini 3 milyar dolara kadar artirma ortak hedefi tasidiklarini dile getiren Tuzcu, bu yönde çalismalarin sürdügünü kaydetti. Tuzcu, "Serbest ticaret anlasmasi imzalandiginda ticaret hacmimiz sadece bir milyar dolardi ve bunu iki katina çikardik. Bunu çok daha fazla ileriye beraber tasiyacagimiza inaniyoruz." diye konustu.

Tuzcu, Türkiye-Gürcistan iliskilerinin mükemmel sekilde gelismeye devam ettigini vurgulayarak, "Bizim Gürcistan'la stratejik iliskilerimiz var. Siyasi iliskilerimiz mükemmel. Gürcistan, dünyada kimlikle gidebildigimiz birkaç ülkeden biridir." diye konustu.

Konusmalarin ardindan Tuzcu ile Yazgan programa katilan is adamlarina Türk-Gürcü ekonomik iliskilerine sagladiklari katkilardan dolayi "Tesekkür Sertifikasi" takdim etti.

Kaynak: AA