Gözde Turizm Merkezi Safranbolu Yilbasini 'Dolu Dolu' Geçirecek

Yerli ve yabanci turistlerin yilbasi tatili için tercih ettigi UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki otel ve konaklarda doluluk orani yüzde 90'a ulasti Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Ergüder Urgancioglu: 'Safranbolu, konuklarina evlerindeki konforu yasayabilecekleri ortamda yakin çevreleri ve aileleriyle keyifli bir yilbasi ortami sunuyor'.

AHMET ÖZLER - Yilbasi tatili için UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün tarihi konaklariyla ünlü Safranbolu ilçesini tercih edecek yerli ve yabanci turistler, yeni yila "tarihte yolculuk" yaparak girecek.

Osmanli döneminden günümüze aslini koruyarak gelen han, hamam, cami, çesme ve köprülerin yani sira 18-20. yüzyillarda yapilan ve genellikle üç katli 6-8 odali, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde sekillendirilmis geleneksel evlerin yer aldigi tarihi ilçede yilbasi hazirliklari tamamlandi.

"Dünyada en iyi korunan 20 kent" arasinda gösterilen ilçede restore edilerek butik otel haline dönüstürülen konaklar ve otellerde yilbasi öncesi doluluk orani yüzde 90'lara ulasti.

- "Herkesin tercih ettigi bir nokta"

Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, AA muhabirine, Safranbolu'nun ülkenin önemli kültür merkezlerinden birisi oldugunu, büyük sehirlere yakinligi dolayisiyla da özellikle tatillerde ilgi gördügünü söyledi.

Tarihi ilçenin bir dünya miras kenti oldugunu ve 3 bin yillik zenginliklerini günümüze tasimayi basardigini belirten Ergüder, her yil yaklasik 1 milyon 300 bin civarinda misafir agirladiklarini kaydetti.

Ilçede salgin nedeniyle durgunlasan turizm sektörünün bu yil yeniden eski güzel günlerine döndügünü anlatan Ergüder, söyle devam etti:

"Bu yilbasinda önceki yillara göre doluluk oranlarimiz daha iyi görünüyor. Herkesin tercih ettigi bir nokta. Türkiye'deki genel doluluga bakarsak tabii bundan Safranbolu da nemalaniyor. Kovid-19 nedeniyle de Safranbolu'daki konaklarin daha çok aile ve arkadas gruplari tarafindan kapatilabilecek kapasitede olmasi tercih sebebi. Bu sene yilbasinda oldukça iyi görünüyor Safranbolu. Safranbolu, konuklarina evlerindeki konforu yasayabilecekleri ortamda yakin çevreleri ve aileleriyle keyifli bir yilbasi ortami sunuyor."

Ergüder, herkesi yeni yil tatilinde Safranbolu'ya beklediklerini kaydetti.

- "Son hafta yogunluk artacak"

Butik otel isletmecisi Mehmet Çetin de Safranbolu'nun yeni yilda Türkiye'deki destinasyonlar arasinda en avantajli konumdaki yerlerden biri oldugunu aktardi.

Salgin nedeniyle insanlarin kalabalik ortamlardan uzaklastigina isaret eden Çetin, "Insanlar sevdikleriyle saglikli ortamlarda girmek istiyor yeni yila. Taleplerden böyle oldugunu anliyoruz. Safranbolu bu noktada öne çikti. Rezervasyonlarimiz yüzde 90 oranina geldi. Genellikle 'kapali grup' diye tabir ettigimiz birbirini taniyan ailelere, gruplara, arkadaslara veriyoruz. 2022'ye güzel bir ortamda hep beraber girmelerini sagliyoruz." diye konustu.

Tarihi konak sahibi ve isletmecisi Serhat Sengün ise geçen yila göre iyi bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Yeni yil için doluluk oranlarindan duyduklari memnuniyeti dile getiren Sengün, "Su anda doluluk oranlarimiz yüzde 80-90 civarinda. Son hafta yogunluk artacak. Yeni yila yüzde 100'lük doluluk oraniyla girecegiz. Safranbolu her zaman yerli ve yabanci turistlerin ugrak noktasidir. Yeni yilda da her zaman oldugu gibi bizi tercih eden misafirlerimize en iyi sekilde ev sahipligi yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA