ABD'de Omicron Kaynakli Günlük Vaka Artisi Delta Varyanti Dönemindeki Artisi Geçti

ABD’de son bir haftadaki günlük ortalama Kovid-19 vaka artisinin, virüsün Delta varyantinin en fazla etkisini gösterdigi yaz aylardaki artisi geçtigi belirtildi.

Washington Post’un derledigi verilere göre, Omicron varyantina bagli ülkedeki son 7 günün ortalama vaka artisinin 168 bin 981 oldugu kaydedildi.

Gazetede, Delta varyanti vakalarinin tavan yaptigi yaz aylarinda günlük ortalama vaka artisinin ise en fazla 165 binde kaldigina dikkat çekildi.

Ilk verilerin, Omicron varyantinin önceki Delta varyantindan daha bulasici oldugunu gösterdigine isaret edilen haberde, kasimda hastanelere kaldirilan kisi sayisi 46 bin iken, su an 70 bine yakin oldugunun da alti çizildi.

CNN'nin hastane sistemi ve eyalet yetkililerinden derledigi bilgilere göre dün Omicron'un ülkede 50 eyaletin yani sira baskent Washington DC ve ABD'ye bagli iç islerinde bagimsiz özerk bölge Porto Riko'da tespit edildigi duyurulmustu.

ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) de 21 Aralik'ta yaptigi açiklamada, Omicron'un ülkedeki vakalarda görülme sikliginin son bir haftada 6 kat arttigini ve vakalarin yüzde 73'ünü olusturdugunu bildirmisti.

Kaynak: AA