Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Ilhan'dan, Cumhurbaskani Basdanismani Topçu'ya Ziyaret

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Necmi Ilhan’i makaminda kabul etti.

Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Ilhan'dan, Cumhurbaskani Basdanismani Topçu'ya Ziyaret
Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Saglik Bakanligi Toplum Sagligi Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Necmi Ilhan makaminda kabul etti.

Kibrisli Türkleri yok etmek için bundan 58 yil önce Kibris’ta insanlik suçu islendigini dile getiren Topçu, “Bildiginiz gibi Yunan destekli EOKA’li Rum katiller, Kibrisli Türkleri yok etmek için bundan 58 yil önce Kibris’ta insanlik suçu isledi ve bu soykirim girisimi insanlik tarihine ve vicdanlara ‘Kanli Noel’ olarak kazindi.24 Aralik 1963 gecesi, Lefkosa’nin Kumsal bölgesinde Kibris Türk Kuvvetleri Alayi’nda görevli olan Tabip Binbasi Nihat Ilhan’in esi Mürüvvet hanim ile üç yavrusu Murat, Hakan ve Kutsi’nin Rum Vandallarca banyo küvetinde kursun yagmuruna tutularak sehit edilmeleri ‘Kanli Noel’in’ simgesi oldu. Bugün, Ilhan ailesinin ve milletimizin çok degerli evladi, Saglik Bakanligi Toplum Sagligi Bilim Kurulu Üyemiz ve Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Necmi Ilhan Beyi milletimizin evinde, ‘Milli Mücadele ve Sehitler Haftasi’nda’ agirlamis olmaktan gurur duydugumu ifade etmek isterim. 21-25 Aralik Milli Mücadele ve Sehitler Haftasinda, ‘Kanli Noel’in’ masum sehitlerinin manevi huzurlarinda, Kibris Türkü’nün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazil Küçük ve Kurucu Cumhurbaskani Rauf Denktas’i ve azizi sehitlerimizi saygi ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve sükranla yad ediyoruz. Bu vesile ile, Büyük Türk milletinin, Allah, vatan, bayrak ugruna neleri göze alabildiginin bir diger sanli delili olan Sarikamis Harekatinin 107. yilinda basta kefenleri kar olan sehitlerimiz olmak üzere, istiklal ve istikbalimiz için canlarini feda eden tüm sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saglik ve esenlik dilekleri ile aniyorum” dedi.

Mustafa Ilhan ise ziyaret sirasinda yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Devletimizin bu meseleye sahip çikmasi, aradan 60 yila yakin zaman geçmesine ragmen unutmamasi, unutturmamasi çok önemli. Zira geldigimiz asamaya baktigimizda toplumun bazi kesiminde Kibris’in Türklük mücadelesini unutmus olan insanlar olduguna sahit oluyoruz. Bu durum, biz Ilhan ailesini çok üzüyor. Oysa ki Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, hem Kibris Türklerinin varlik mücadelesi, hem de Türkiye’nin varlik mücadelesi açisindan çok önemli. Kibris’a giden vatandaslarimiza, Lefkosa’yi, sinir boylarini mutlaka ziyaret etmelerini öneriyoruz. Kibris’ta su an Selimiye Camisi olan yerde, Kudüs krallarinin taht giymesi için yapilan kilise ile bütün dünyaya Kibris’in sanki Haçlilarin yolunun üzerinde bir sinir karakolu ve Kudüs’ün kapisini açan yer oldugu düsüncesini hakim kilmak istediler. Aslinda Rumlar da hala bu düsünce hakim. Lefkosa’da Dereboyu caddesinde ve Ingilizlerin o zaman karargah olarak kullandigi Legea Palas’a kus uçusu 500 metre mesafede ve güya güvenli bölge. O sirada babam Gönye’de hastalarin, yaralarin tedavisi ile ilgileniyor. Hatta Rum vatandaslar ya da Rum askerlerin tedavisini de yapiyor. Bu arada Ailemizin açikça evi gösteriliyor. EOKA denen terör örgütü soykirim niyeti ile Megalo Idealarini gerçeklestirmek için ilk adimi atiyor. KKTC Cumhurbaskanimiz Ersin Tatar Bey, dün hala daha yeni cenazeleri bulunan çocuk sehitlerin defin törenindeydi. Siz bir alayin tabibi Türk subayisiniz diye, Türk soylusunuz diye evinize giriliyor 3 çocugunuz esiniz ve bir tanesi 1 yasinda bile degil kursunlanarak sehit ediliyor. Kibris konusunu çok görmezden gelmek hatta yokmus gibi saymak inanin sadece Kibris Türkü’nün degil bütün Türklerin dünyadaki varlik mücadelesini görmezden gelmek olur diye düsünüyorum”
Kaynak: İHA