Esenyurt'ta 4 Katli Bina Bahçe Katindaki Çatlaklar Nedeniyle Bosaltildi

Esenyurt’ta 4 katli bina, bahçe katindaki dairenin balkonunda ve içindeki kartonpiyerlerde olusan çatlaklar nedeniyle tedbir amaçli kisa süreligine bosaltildi. Bina üzerindeki çalismalarin yarin belediye ekipleri tarafindan yapilacagina karar verildi.



Olay, saat 22.30 siralarinda Esenyurt Süleymaniye Mahallesi 834. Sokak’ta bulunan 4 katli binanin bahçe katinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, 4 katli binanin bahçe katindaki dairenin balkonunda ve içindeki kartonpiyerlerde henüz bilinmeyen bir sebeple çatlaklar olustu. Dairede olusan çatlaklardan dolayi vatandaslar panikle kendilerini disariya atarak durumu yetkililere bildirdi. Ihbar üzerine gelen ekipler, tedbir amaçli binayi bosaltarak, inceleme baslatti. Ekipler yaptigi çalismalarin ardindan, binaya giriste herhangi bir sikintinin olmadigini bildirdi. Detayli incelemelerin ise yarin Belediye ekipleri tarafindan yapilacagina karar verildi.



Bina sakini Zübeyir Aktas, “Bahçe kat bir karis göçmüs. Dairedeki kartonpiyerler yine ayni sekilde çatlamis. Balkon çikintisi yana yatmis. Kolonlarda bir sikinti görmedim. Ben en üst kattayim ben de bir sikinti yok. Diger dairelerde de sikinti görmedim. Suan komple herkesi çikardilar” dedi.

Kaynak: İHA