Ögrencilere Okulu Sevdirmek Için Derse Palyaço Kiyafetiyle Giriyor

Aksaray'in Eskil ilçesindeki Imam Hatip Ortaokulunda görev yapan sosyal bilgiler ögretmeni Sule Özkan, ögrencilerin motivasyonunu arttirmak ve dersleri daha eglenceli hale getirmek için palyaço kiyafeti giyerek derse giriyor.

Ögrencilerin motivasyonunu artirmak ve dersleri daha eglenceli hale getirmek için palyaço kiyafeti ile 6. sinif dersine giren sosyal bilgiler ögretmeni Sule Özkan (28), ögrenciler tarafindan saskinlikla karsilandi.

Ögrencilere sabah ilk derste sürpriz yapan Sule ögretmen, dersin bir bölümünde ögrencilerle oyun oynadi ve daha sonrasinda da müfredatin belirledigi takvimle ders anlatmaya devam etti.

Sule Özkan, AA muhabirine, palyaço kiyafetiyle dersin daha eglenceli geçtigini söyledi.

Haftanin belirli günleri palyaço kiyafetiyle ögrencilere sürpriz yaptigini belirten Özkan, sunlari kaydetti:

"Bazi ögrencilerin sönük ve pasif oldugunu fark ettim ve bu konuyla ilgili arastirmalar yaptim, çevremle konustum. Internetten yaptigim arastirmalarda, bazi ögretmenlerin derse farkli kilik kiyafetle girdigini gördüm. Bu pasif ögrencileri hareketlendirebilir miyim, dedim aslinda. Gerçekten çok olumlu sonuca ulastim, hiç sesini çikarmayan ögrenci bile saçima, kiyafetime dokundu, merak etti nasil bir sey oldugunu. Hem oyun oynadik hem ders isledik. Katilmayan ögrencileri de derse katmis olduk. Aslinda tüm sinifin atmosferini degistirmis olduk. Motivasyonu bu sekilde sagladik ve dersi isledik."

Sule ögretmenin farkli ve eglenceli girisiminden dolayi mutlu olduklarini belirten ögrenci Seniha Solmaz Ismik, "Sule hocamiz sayesinde dersimi daha çok seviyorum. Palyaço kostümüyle derse girmesine çok sasirdik, özellikle saçlarini çok begendik." dedi.

Ögrenci Hanzade Inan ise "Hocamiz sosyal bilgiler dersini eglenceli hale getirdi. Palyaço kostümüyle girmesi, sessiz olan ögrenci arkadaslarimizin aktif sekilde derse yogunlasmasini sagladi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA