Habertürk Binasi Önünde IHA Muhabirine Tokat Atan Gazeteci Protesto Edildi

Habertürk binasi önünde toplanan Disk Basin-Is üyeleri, Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarikaya’nin IHA muhabiri Ahmet Demir’e canli yayin esnasinda tokat atmasini protesto etti.

Habertürk Binasi Önünde IHA Muhabirine Tokat Atan Gazeteci Protesto Edildi
DISK Basin-Is üyeleri, Habertürk binasi önünde toplanarak, Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarikaya’nin Ihlas Haber Ajansi muhabiri Ahmet Demir’e canli yayinda tokat atmasini basin açiklamasi yaparak protesto etti. Grup, Demir’e destek için uzun süre sloganlar atti. Sloganlarin ardindan grup adina açiklama yapan Disk Basin-Is Baskani Faruk Demir, "Olayin görüntülerinin çikmasinin ardindan sosyal medyada tepkilerin çig gibi büyümesi üzerine birçok gazeteci Sarikaya’nin kendilerine de kötü davrandigini, mobing uyguladigini açikladi.

Bu eziyetlere isi kaybetme kaygisi nedeniyle çogunlukla sessiz kaliniyor. Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarikaya Habertürk’ün Ankara temsilciliginden istifa ettigini açikladi.

Ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmedigi net degil. Pek çok basin emekçisinin kolektif çabasiyla sürdürülebilen bir yayin faaliyetinde is arkadasina siddet uygulamak, hele de bunu sirtini dayadigi güce, konumuna güvenerek yapmak asla kabul edilemez. Habertürk yönetimine çagrimiz Sarikaya’nin bütün görevlerinin sona erdirilmesidir" seklinde konustu.

Grup, yaptiklari basin açiklamasinin ardindan sessizce dagildi.
Kaynak: İHA