Kütahya'da Lise Ögrencilerinden Engellilere Akülü Sandalye Destegi

Kütahya’da lise ögrencilerinin destekleriyle temin edilen akülü tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.

Yoncali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alani Kat Hizmetleri Dali’nda ögrenim gören ögrenciler, "Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çogaltabiliriz." sloganiyla kampanya baslatti.

Kampanya kapsaminda ögrencilerin katkilariyla temin edilen 2 akülü sandalye, okulda düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi 2 engelliye verildi.

Vali Ali Çelik, törende yaptigi konusmada, projede emegi geçen herkese tesekkür etti.

Engelli vatandaslarin önündeki engelleri kaldirmak için çalistiklarini belirten Çelik, "Basta okul müdürü olmak üzere, ögretmenlerimizi ve sevgili ögrencilerimizi kutluyorum. Ülkemizde engelli bireylerin hayatlarini kolaylastirmak için birçok çalisma yürütülüyor. Bunun yaninda bu tür kampanya ve çalismalar da moral ve motivasyon sagliyor." dedi.

Türkiye Sakatlar Dernegi Kütahya Sube Baskani Hatice Yakar da dernek olarak engellilerin hayatlarini kolaylastiracak çalismalar yaptiklarini söyledi.

Çalisma yaparken disaridan destek almanin kendileri için büyük önem tasidigini aktaran Yakar, "Biz gelecege hazirlik yapiyoruz. Toplumda ne zaman nerede ne gelecek bilmiyoruz. Aslinda herkes birer engelli adayi. Ancak gençlerimizin bu duyarliligi yasanan veya yasanabilecek sorunlarin üstesinden gelmemizi saglayacaktir." ifadelerini kullandi.

Okul müdürü Ismail Bozdemir ise ögrencilerin kampanyaya yogun ilgi gösterdigini dile getirdi.

Kaynak: AA