Insan Kaçakçilarinin Silah Zoruyla Denize Attigi Göçmenler Manavgat Sahiline Çikti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bir ihbar üzerine sahile gelen jandarma üzeri islak sekilde çok sayida düzensiz göçmenle karsilasti. Göçmenler, karayoluyla getirildikleri ilçeden kendilerini alan teknede silah zoruyla denize atlamaya zorlandiklarini iddia etti.

Insan Kaçakçilarinin Silah Zoruyla Denize Attigi Göçmenler Manavgat Sahiline Çikti
Edinilen bilgiye göre, saat 22.00 siralarinda Manavgat-Alanya D 400 karayolu üzeri Kizilot Mahallesi sahillerindeki Belediye Halk Plaji yaninda çok sayida düzensiz göçmen yakalandi. Göçmenlerin üzerleri islak oldugu gözlenirken olayi görüp 112 Acil çagri Merkezini arayan vatandas sahilde 30 dolayinda göçmen oldugunu, bunlarin D-400 karayolunun diger tarafina geçip dagildiklarini söyledi.

Göçmenlerin 4’ü gazetecilerin karsisina çikarken biri kardesinin ve arkadasinin boguldugunu iddia etti.

Jandarmanin ve ambulanslarin bulundugu yerde konusan bir göçmen ise, 30 kisi olarak karayoluyla sahile getirilip tekneye alindiklarini açildiktan sonra kendilerine silah çekilerek tekneden indirildiklerini ve 2 arkadaslarinin boguldugunu digerlerinin ise sahile çikmayi basardiklarini anlatti.

Jandarma tarafindan yakalanip ambulansa alinan Suriyeli göçmenler tedbir amaçli hastaneye götürülürken kalan göçmenlerinin aranmasi çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA