Hazine Ve Maliye Bakanligina Nureddin Nebati Atandi

Cumhurbaskani Karari ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan bosalan Hazine ve Maliye Bakanligina Nureddin Nebati atandi.

Konuya iliskin atama karari, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, görevden affini isteyen ve talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan bosalan Hazine ve Maliye Bakanligina Nureddin Nebati getirildi.

Atama, Anayasa'nin 104 ve 106'nci maddeleri geregince yapildi.

- Yeni Bakan Nebati'nin öz geçmisi

Yeni Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Sanliurfa'nin Viransehir ilçesinde dogdu.

Siyaset Bilimi uzmani olan Nebati, Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Nebati, yüksek lisansini ayni üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararasi Iliskiler alaninda yapti. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alaninda doktora unvani alan Nebati, farkli üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayati, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

Bir dönem tekstil isiyle ugrasan Nebati, Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Disiplin Kurulu üyeliklerinde bulundu. Nebati, MÜSIAD Yüksek Istisare Heyeti üyesi olarak görev aldi.

Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlari Vakfi ve Dernegi ile Ilim Yayma Cemiyeti, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, IDD, IDV ve benzeri vakif ve derneklerde üyeligi bulunan Nebati, ÜTEV Vakfi Baskanligi, Parlamenterler Arasi Kudüs Platformu Türkiye Baskani olarak görevler üstlendi.

Nebati, AK Parti 4. Olagan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçildi ve MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve Idari Isler Baskani ve Genel Baskan Yardimcisi olarak görev yapti.

24. Dönem'de Istanbul, 25. Dönem'de Sanliurfa, 26. Dönem'de Istanbul Milletvekili seçilen Nebati, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlanan Cumhurbaskani Karari ile Hazine ve Maliye Bakanligi görevine getirilmeden önce Bakan Yardimcisi idi.

Iyi düzeyde Ingilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasi.

Kaynak: AA