Hakkari Valisi Akbiyik'tan '3 Aralik Dünya Engeliler Günü' Mesaji

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Hakkari Valisi Akbiyik'tan '3 Aralik Dünya Engeliler Günü' Mesaji
Vali Akbiyik, "3 Aralik Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayinladi. "3 Aralik engellilerin topluma kazandirilmasi, haklarinin tam ve esit ölçüde kullandirilmasi amaciyla Birlesmis Milletler tarafindan “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmistir" diyen Vali Akbiyik, "Toplumumuzda engelli olup olmadigina bakilmaksizin her birey, yasalarla belirlenen temel hak ve hürriyetlerden esit biçimde yararlanmaktadir. Gelecege güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için engelli vatandaslarimizin herhangi bir eksiklik hissine kapilmalarina müsaade etmeden, sorunlarini çözme ve taleplerini cevapsiz birakmama gayreti ile çalismaktayiz.

Empati kurarak engelleri kaldirmak, engelli vatandaslarimizin herkes gibi toplumsal hayata tam katilmalarini saglamak, hepimizi yakindan ilgilendiren sosyal bir sorumluluktur. Bu bilinç ile hareket ederek engellilerimizi anlamaya ve yalnizca bir gün degil her zaman yanlarinda oldugumuzu hissettirmeye çalismaliyiz.

Engelliler toplumumuzun birer parçasidir, gerekli kosullar saglandiginda çalisma azmi, cesareti ve fedakârliklariyla egitim, bilim, spor, sanat, is dünyasi gibi pek çok alanda üstün basarilara imza atmakta ve herkese örnek olmaktadirlar. Ülkemiz için her türlü özveriden kaçinmayacaklarini her sart ve ortamda bizlere ispatlamislardir.

Bu duygu ve düsüncelerle ilimizde engelleri, azimleri ile asan tüm engelli hemsehrilerimizi basarilarindan dolayi tebrik ediyor, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünya ve ülkemiz adina birlik ve beraberligimize vesile olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA