Bursa'dan Suriyeli Magdurlara 4 Tir Kislik Insani Yardim Malzemesi Gönderildi

Kestel Belediyesi ile Hayrat Vakfi is birligiyle hazirlanan, kislik kiyafet ve malzemelerin bulundugu 4 yardim tiri Suriyeli magdurlara ulastirilmak üzere hareket etti.

Kestel Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, tirlarin ugurlanmasi amaciyla Kestel Belediyesi Garaj Amirligi'nde düzenlenen program, Kur'an-i Kerim tilavetleriyle basladi.

Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, törende yaptigi konusmada, Türkiye'nin mazlumlarin yardim çagrilarina asla kulak tikamadigini belirtti.

Ülke olarak mazlumlarin yaninda olmaya devam ettiklerini vurgulayan Tanir, "Yerel yönetim, sivil toplum kurulusu, dernek ve vakiflar olarak Hazreti Muhammed'in 'Veren el, alan elden üstündür' hadisini düstur edinerek, bu yardim çagrilarini görmezden gelmiyoruz. Ne komsumuz açken tok yatabiliriz ne de onlar huzursuzken kendimizi huzurlu hissedebiliriz. Biz her zaman mazlumun yaninda olmus bir milletiz ve olmak zorundayiz. Hiçbir zaman din, dil, irk, mezhep ayrimi yapmiyoruz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan tirlar, dualarla Suriye'ye ugurlandi.

Etkinlige, Kestel Kaymakami Recep Öztürk, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Ali Sait Adiloglu ve Hayrat Vakfi Il Temsilcisi Muhammet Bostan ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA