Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan'dan '3600 Ek Gösterge' Açiklamasi

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, ’3600 ek gösterge’ düzenlemesinin tüm kamuyu kapsamini talep etti.

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan'dan '3600 Ek Gösterge' Açiklamasi
3600 ek göstergenin 6. Toplu Dönem Toplu Sözlesme’de elde edilmis nitelikli kazanimlardan oldugunu belirten Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, kamuoyunda düzenlemeden sadece belirli meslek gruplarinin faydalanacagi, diger meslek gruplarinin faydalanamayacagi haberleri yer aldigini söyledi.

Bu durumun kamu görevlilerini endiseye sevk ettigini söyleyen Yazgan, "Bazi meslek gruplarinin 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanmasi, diger kamu görevlilerinin faydalanamamasi kamuda adalet ve hakkaniyete zarar verecektir. Bizler Büro Memur-Sen olarak ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu görevlilerimizi kapsamasini ve hükümetin tüm kamu görevlilerine adaletli davranmasini talep ediyoruz. Örnegin yardimci hizmetler sinifinda bulunan kamu görevlilerinin ek göstergeleri bulunmamakta olup, bu sekilde çalisan kamu görevlileri de ek gösterge kapsamina alinmalidir. Ek göstergelerle ilgili genel bir düzenleme en son 1995 yilinda yapilmistir. O tarihten bugüne ülke ekonomisinde birçok degisiklik görülmüstür. Dolayisi ile tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri yeniden ele alinarak kapsamli bir çalisma yapilmalidir” ifadelerini kullandi.

Ekonomik kosullardan kaynaklanan kayiplarin telafisi için öncelikle ücretleri düsük kamu görevlilerinin ücretlerinin arttirilmasini isteyen Yusuf Yazgan, "Aksi takdirde sadece birkaç meslek grubu için ilave artis yapilmasi kamuda çalisma barisini bozacak, moral ve motivasyonu olumsuz etkileyecektir. Gerçek su ki ekonomik dalgalanmalarin en fazla etkiledigi düsük maasli tüm meslek gruplarinin durumu dikkate alinarak, kamu görevlilerinin tamamini kucaklayici ve tatmin edici miktarda seyyanen zam verilmelidir. Kamu görevlilerinin vergi orani sabitlenmelidir. Kayiplarin telafisini saglayacak ilave ödemeler yapilmalidir” diye konustu.

Kaynak: İHA