Avusturya'da Hastanin Yanlis Ayagini Kesen Doktor Para Cezasina Çarptirildi

Avusturya'nin Linz kentinde bir hastanede, 82 yasindaki hastanin yanlis ayagini kesen doktor, bölgesel mahkeme tarafindan 2 bin 700 avro para cezasina çarptirildi.

Linz Bölge Mahkemesi, agir ihmalde bulunarak hastasina bedensel zarar vermekle suçlanan 43 yasindaki doktor hakkinda süren davaya iliskin kararini açikladi.

Mahkeme, geçen mayis ayinda her iki bacaginda rahatsizligi olan hastanin sol bacagi yerine sag bacagini ameliyat ederek kesen doktorun, bu tür büyük operasyonlarda gösterilmesi gereken hassasiyeti göstermedigini, bu nedenle 2 bin 700 avro para cezasina çarptirildigini bildirdi.

Büyük bir hata yaptigi kabul eden doktor, savunmasinda "agir ihmalde bulundugu" suçlamalarina itiraz ederek, kendisinin disinda operasyona girenlerin de durumu fark etmedigini, yasananin "insan hatasi" oldugunu söyledi.

Mahkeme ayrica, mahkemenin son celsesinden önce hayatini kaybeden hastanin dul esine de 5 bin avro ödenmesine hükmetti.

Yukari Avusturya eyaletine bagli Linz kentindeki bir hastanede her iki bacagindaki rahatsizlik nedeniyle tedavi gören 82 yasindaki hastanin sol bacagi yerine sag bacagi kesilmis, operasyonun üzerinden birkaç gün geçtikten sonra bandajlarin sökülmesiyle yapilan büyük hata fark edilmisti.

Bunun üzerine hastanin yakinlari, ameliyati gerçeklestiren doktoru dava etmisti.

Kaynak: AA