AK Partili Karaaslan'dan Dünya Engelliler Günü Mesaji Açiklamasi

'Hak eksenli bir sosyal politika anlayisiyla ve aile odakli sosyal hizmet vizyonu dogrultusunda engelli vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak, yasam standartlarini yükseltmek için mücadele ediyoruz'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun Milletvekili Çigdem Karaaslan, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Karaaslan, mesajinda, engelli vatandaslarin ve ailelerinin gelecege güvenle bakabilmeleri, hiçbir kisitlamaya maruz kalmadan hayatin her alaninda var olabilmeleri, engellerle karsilasmamalari için çalismak ve sorunlar karsisinda çözüm üretmenin toplumun ortak görevleri arasinda yer aldigini belirtti.

Çesitli engel gruplarindaki vatandaslarin hayatlarini rahatlikla sürdürebilmeleri için ailelerinin ve yakin çevrelerinin ne denli büyük çaba sergilediklerini ve fedakarliklar yaptiklarini çok iyi bildiklerine isaret eden Karaaslan, sunlari kaydetti:

"Engellilik önüne geçilemeyecek bir gerçektir ancak mevcut sartlari iyilestirme hususunda tüm bireylerin daha fazla sorumluluk almasiyla yasanabilecek sorunlar da en aza indirilebilecektir. Sosyal devlet ilkesi geregi çocuk, yasli, kadin ve engelliler basta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini gözetme ve haklarina erismelerini saglama hususunda gayretle çalisiyoruz. Hak eksenli bir sosyal politika anlayisiyla ve aile odakli sosyal hizmet vizyonu dogrultusunda engelli vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak, yasam standartlarini yükseltmek için mücadele ediyoruz."

Karaaslan, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana özel gruplarin kamu hizmetlerinden esit sekilde yararlanmasi için büyük bir titizlikle çalistiklarini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde egitimden istihdama, evde bakimdan saglik hizmetlerine kadar her alanda engellilerimizin en büyük destekçisi olduk. 2005 yilinda çikardigimiz Engelliler Kanunu ile pek çok konuda tarihi nitelikte adimlar attik. 2010 yilinda yapilan anayasa degisikligiyle engellilere yönelik pozitif ayrimciligi anayasal güvence altina aldik. 2007 yilinda baslattigimiz evde bakim yardimi kapsaminda destek alan kisi sayisi bu yil itibariyla 535 bin 700’e ulasti. 2002 yilinda 21 olan kamu bakim ve rehabilitasyon merkezi sayisini 2021 yili ekim ayi itibariyla 104'e çikarttik. Simdiye kadar 62 bin 337 engelli atamasi yaparak bu alanda rekor kirdik."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan hazirlanan Engelsiz Vizyon Belgesi'nin hayata geçirilmesini saglayacak ilk 3 yillik "Engelli Haklari Ulusal Eylem Plani" çalismalarinin devam ettigini anlatan Karaaslan, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü'nün Türkiye'de ve dünyadaki tüm engelliler konusunda toplumsal farkindaligin, hassasiyetin ve dayanismanin daha da artmasina vesile olmasini temenni etti.

Kaynak: AA