Uluslararasi Osmanli Iktisat Tarihi Sempozyumu'nun Ilk Oturumu Yapildi

Güngören Belediyesi’nin Genç Osman Kültür Merkezi’nde yakin zamanda hayatini kaybeden tarihçi Mehmet Genç anisina düzenledigi Uluslararasi Osmanli Iktisat Tarihi Sempozyumunun ilk oturumu yapildi.

Uluslararasi Osmanli Iktisat Tarihi Sempozyumu'nun Ilk Oturumu Yapildi
Iktisat tarihinin gelisimi, ehemmiyeti ve bu sahada yapilan çalismalarin bilimsel bir ortamda tartisilmasi, ayni zamanda iktisat tarihine yönelik ilginin artirilmasi amaciyla Güngören Belediyesi ve Marmara Üniversitesi isbirligi ile düzenlenen Uluslararasi Osmanli Iktisat Tarihi Sempozyumu’nun ilk oturumu gerçeklestirildi.

Yakin zamanda vefat eden Osmanli Iktisat Tarihinin öncü düsünürlerinden ve çalismalarindaki özgünlük ile dünyada bir üne sahip olan Mehmet Genç’in anisina düzenlenen Uluslararasi Osmanli Iktisat Tarihi Sempozyumu 19 Aralik Pazar gününe kadar devam edecek.

Programa katilan Güngören Belediye Baskani Bünyamin Demir yaptigi konusmada, kendisi için anlamli bir organizasyon oldugunu söyledi.

3 gün boyunca önemli sunumlar yapilacagini dile getiren Baskan Demir, "Bugün Güngören Belediyesi için kurumsal anlamda önemli bir gün. Önemli misafirlerimiz var. Insallah bugün düzenledigimiz açilisla beraber 3 gün boyunca Osmanli Iktisat Tarihi ile ilgili çok önemli sunumlar gerçeklesecek. Bunun yaninda benim için ayrica anlamli bir organizasyon. Kiymetli hocalarimi bize ders veren hocalarimi burada agirlamak beni gerçekten duygulandiriyor. Burada Güngören Istanbul’un Türkiye’nin en küçük ilçesine geldiniz. Insallah buradaki sunumlara Ilçe Milli Egitim Müdürümüz ilçemizde okuyan lisede okuyan ögrencilerimizi de davet edip getirecek. Onlara da katkilar sunup örnek olacak. Belki hayal kurmalarini kendilerine hedef koymalarini ilimlerle mesgul olmalarini saglayacaklar" diye konustu.

Marmara Rektör Yardimcisi Mustafa Çelen ise iktisat tarihi alani iktisat biliminin en özgün alanlarindan biri oldugunu ifade ederek sunlari kaydetti: "Iktisat tarihi alani iktisat biliminin en özgün alanlarindan biridir. Yani bir Osmanli Imparatorlugunun devami bir Türkiye Cumhuriyetine sahipseniz siz geriye dogru tarih bilimi yapmak istiyorsaniz hele bu üç kitanin birlestigi cografyada iktisat tarihini yapmak istiyorsaniz çok verimli bir alandir. "
Kaynak: İHA