Mahalle Muhtari, Muhtarligi Gelinliklerle Donatti

Kartal’da bir mahalle muhtari, maddi imkansizliklar nedeniyle gelinlik alamayan gelin adaylarinin hayallerini gerçeklestiriyor. Muhtar, çevreden ve ayni zamanda yurt disindan kendilerine bagislanan gelinlikleri, gelinlere ücretsiz bir sekilde emaneten veriyor.

Mahalle Muhtari, Muhtarligi Gelinliklerle Donatti
Kartal Esentepe Mahalle Muhtari Ramazan Kula, maddi imkânsizliklar nedeniyle gelinlik alamayan gelin adaylarinin yardimina kostu. Muhtar Kula, 42 metrekarelik muhtarligi çevreden ve yurt disindan kendilerine bagislanan gelinlikler ile donatti. Mahalle Muhtari Ramazan Kula, mahallede dügün yapan evli çiftlerden ve yurt disindan muhtarliga gelinlik bagisi yapildigini söyledi.

Evlilik plani yapan gelin adaylari, imzaladiklari anlasma karsiliginda gelinliklerini ücretsiz bir sekilde muhtarliktan alabiliyor. Dügünlerinde gelinligi kullanan gelinler, temizleme islemini yaptiktan sonra gelinligi tekrar muhtarliga teslim ediyor.

"Danimarka’dan, Almanya’dan bile muhtarligimiza gelinlik geldi"

Yapilan bagislarla mahalleliden ve yurt disinda yasayan vatandaslardan olumlu dönüsler aldigini belirten mahalle Muhtari Ramazan Kula, “Yeni evlenenler dügün masraflarinin agirligindan dolayi zorlaniyor. Biz de ne yapabiliriz, ne ederiz diye düsünürken bir an aklima gelinlik geldi. Maliyetleri ve kiralar yüksek oldugu için ihtiyaç sahibi aileler için böyle bir organizasyon yapmayi düsündüm. Ve mahallemden çok güzel tepkiler aldim. Mahallemizin sinirlarini da tasti. Hatta Danimarka’dan, Almanya’dan bile bize gelinlik geldi." dedi.



“Komsumuz 18 bin liraya kizina aldigi gelinligini de muhtarliga getirdi”

Muhtar Kula, “Geçtigimiz günlerde bir komsumuzun dügünü oldugunda 18 bin liraya kizina aldigi gelinligini de muhtarliga getirdi. Bu dayanisma ruhuyla sadece kendi mahallemize degil, kirsal yerlerine komsularimizin tanislari üzerine gelinlik gönderiyoruz. Çok güzel ambiyans, elektrik aldik. Insallah bunu uzun süre devam ettirmeyi ve Türkiye tüm muhtar arkadaslarimin bu konuda bir seyler yapabilecegini düsünüyorum. Yapanlarin da oldugunu duyuyorum. Hos, güzel seyler. Muhtarlarin etki alani çok güçlü. Yaptiklari bütün kampanyalarin sonuç verecegini düsünüyorum. Tavsiye ediyorum. Biz dügün tarihinden bir ay sonraya getirilmesi için kismi bir sözlesme yapiyoruz. Kismi bir sözlesme yapiyoruz. Dügün bittikten bir ay sonra kuru temizlemesini yapiyorlar. Tekrar teslim ediyorlar. Sadece gelinlik de degil, bizim baska sosyal yardimlasma alanlarimiz da var. Ve birçok sosyal alanlarda faaliyetlerimiz var“ diye konustu.

Kaynak: İHA