Japonya'da Psikiyatri Klinigindeki Yanginin Kundaklama Sonucu Çiktigindan Süpheleniliyor

Japonya'nin Osaka kentinde dün 24 kisinin yasamini yitirdigi psikiyatri klinigindeki yanginin kundaklama sonucu çiktigindan süpheleniliyor.

Emniyet birimleri, görgü taniklarinin 60 yaslarindaki erkek süphelinin, klinigin bekleme odasindaki isiticinin yanina içi sivi dolu kagit çanta biraktigini ve isiticiyi tekmeyle devirip sivinin alev almasiyla yangin çikardigini anlattigini bildirdi.

Zanlinin kaldirildigi hastanede bilinç kaybi yasadigi ve tedavisinin sürdügü belirtildi.

Yerleskenin tesisatini inceleyen Osaka Itfaiyesi, yangin önleme ve söndürme sistemlerinde eksiklik saptanmadigini açikladi.

Kitasinçi bölgesinde yer alan Japan Railways Osaka Istasyonu'nun yakinlarindaki 6 katli binanin 4. katinda bulunan psikiyatri kliniginde dün yangin çikmis, klinikteki 17'si erkek, 10'u kadin 27 kisi hastaneye kaldirilmisti. Kamu yayincisi NHK, simdiye kadar yaslari 20 ile 60 arasinda degisen 14'ü erkek ve 10'u kadin 24 kisinin hayatini kaybettigini duyurmustu.

Basbakan Kisida Fumio, yasamini yitirenlerin ailelerine bassagligi dilemisti. Olayi "trajik" olarak niteleyen Kisida, "yeniden meydana gelmesini önlemek için tüm önlemleri alacaklarini" bildirmisti.

Kaynak: AA