3. Türkiye-Afrika Ortaklik Zirvesi'nin Resmi Açilisi Cumhurbaskani Erdogan'in Katilimiyla Gerçeklestirilecek

3. Türkiye-Afrika Ortaklik Zirvesi'ne, Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla düzenlenecek resmi açilis oturumuyla devam edilecek.

"Birlikte Kalkinma ve Refah için Güçlendirilmis Ortaklik" temasiyla Istanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirvenin üçüncü günü resmi karsilama töreni ve aile fotografi çekimiyle baslayacak.

Zirvede saat 11.00'de Cumhurbaskani Erdogan'in katilimiyla açilis oturumu gerçeklestirilecek.

Kapali oturumla devam etmesi beklenen zirvede Cumhurbaskani Erdogan, Cezayir Basbakani ve Maliye Bakani Aimene Benabderrahmane'yi, Nijer Basbakani ve Hükümet Baskani Ouhoumoudou Mahamadou'yu kabul edecek.

Cumhurbaskani Erdogan, Yatirimlar Temali Çalisma Ögle Yemegi'nin ardindan Afrika Birligi Dönem Baskani Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaskani ve Afrika Birligi Komisyonu Baskani'yla ortak basin toplantisi düzenleyecek.

Cumhurbaskani Erdogan ayrica Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaskani Felix Tshisekedi, Senegal Cumhurbaskani Macky Sall, Sierra Leone Cumhurbaskani Julius Maada Bio ve Gine Bissau Cumhurbaskani Umaro Sissocoi ile ayri ayri görüsecek.

Kaynak: AA