Osmanli Komedisi 'Evhami' Oyunu Bayburt'ta Sahnelendi

Osmanli komedisi ‘Evhami’ adli tiyatro oyunu Bayburt’ta seyirci ile bulustu.

Osmanli Komedisi 'Evhami' Oyunu Bayburt'ta Sahnelendi
Feraizcizade Mehmet Sakir’in 1885’te yazdigi ve Ziya Kibar yönetmenliginde günümüze uyarlanan oyunda, Erzurum Sanat Merkezi oyunculari rol aldi. Geleneksel orta oyun özelliklerinin modern bir yorumu olarak sahnelenen ‘Evhami’ oyunu bir Osmanli komedisi olarak tiyatro seyircilerinin begenisine sunuldu.

Seyirciler tarafindan oldukça begenilen oyunun sonunda oyunculari tek tek tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen tarafindan, yönetmen Ziya Kibar’a tesekkür plaketi takdim edildi.

Bayburt Üniversitesi Kültür Merkezinde yer alan özellikli birçok salonun ögrencilerin her türlü ihtiyacini karsilamaya yeterli oldugunun altini çizen Rektör Türkmen, bu dogrultuda Kültür Merkezinin hem ögrenciler hem de akademisyenler tarafindan yogun olarak kullanildigina degindi. Bu durumun oldukça memnuniyet verici oldugunu belirterek, önümüzdeki dönemde tüm ögrencilerin benzer faaliyetlerde bulunmasinin önemine dikkat çekti. Ögrenci topluluklari tarafindan gerçeklestirilen bu tür faaliyetlerin ayni zamanda ögrencilerin kisisel gelisimlerinin ve özgüvenlerinin artmasini sagladigini dile getirdi.
Kaynak: İHA