Diyanet Isleri Baskani Erbas, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Biz toplumumuzun her katmanina ulasarak bir çimento olmak durumundayiz, bu vazifeyi yerine getirmeye çalisiyoruz' 'Biz iyilikte yardimlasmak ve iyiligi paylasmak, insanlara daha iyi hizmeti nasil götürebiliriz, bunu müzakere etmek üzere buradayiz'.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, toplumun her katmanina ulasarak çimento olma vazifesini yerine getirmeye çalistiklarini belirtti.

Diyanetten yapilan açiklamaya göre, Erbas, Artvin'de sivil toplum kuruluslari (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Artvin Il Müftülügünce düzenlenen programda konusan Erbas, il bulusmalari kapsaminda 34'üncü programi gerçeklestirdiklerini ve gittikleri her ilde STK'ler ile toplanti yaptiklarini belirtti.

Erbas, Kur’an-i Kerim'deki "Iyilikte ve takvada yardimlasiniz, kötülükte, günahta ve düsmanlikta yardimlasmayiniz" ayetini hatirlatarak, "Biz iyilikte yardimlasmak ve iyiligi paylasmak, insanlara daha iyi hizmeti nasil götürebiliriz, bunu müzakere etmek üzere buradayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Baskanlik olarak toplumun tüm kesimlerine hizmet etmenin gayretinde olduklarini dile getiren Erbas, "Biz toplumumuzun her katmanina ulasarak bir çimento olmak durumundayiz, bu vazifeyi yerine getirmeye çalisiyoruz. Türkiye Diyanet Vakfinin da destegiyle bunu yapmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Diyanet Isleri Baskanliginin STK'ler, kamu kurum ve kuruluslariyla is birligi içerisinde çalismalarini yürüttügünü ifade eden Erbas, "Her ilimizde müftülüklerimiz bütün kurumlarla is birligi içerisinde. Özellikle aile degerlerimizin muhafaza edilmesi noktasinda valiliklerimizin bünyesindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlüklerimizle is birligi içerisindeyiz. 438 noktada Aile Dini Rehberlik bürolarimiz var. Buralarda görevli vaizlerimiz var." bilgisini verdi.

4-6 yas grubu Kur'an kurslarini çok önemsediklerini belirten Erbas, "Bize umut veren, gelecegimizi kendilerine emanet edecegimiz çocuklarimizi yetistirmeye çalisiyoruz. Su ana kadar 10 bin civarinda sinif açtik. 150 bine yakin çocugumuz var. Tavsiye ederim bulundugunuz yerlerde 4-6 yas Kur'an kurslarimizi ziyaret edin çocuklarimizin nesesini, mutlulugunu paylasin." tavsiyesinde bulundu.

Toplantiya, Artvin Valisi Yilmaz Doruk, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sitki Bilgin, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Insan Kaynaklari Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Artvin Müftüsü Hasan Günes de katildi.
Kaynak: AA