'2021 Litvanya Tatarlari Tarih Ve Kültür Yili' Kutlama Ve Konser Programi Ankara'da Düzenlendi

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi, (YTB) Kirim Türk Kültür ve Yardimlasma Dernegi ve Litvanya’nin Ankara Büyükelçiligi is birliginde, “2021 Litvanya Tatarlari Tarih ve Kültür Yili” kutlama ve konser programi Ankara’da düzenlendi.

'2021 Litvanya Tatarlari Tarih Ve Kültür Yili' Kutlama Ve Konser Programi Ankara'da Düzenlendi
Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklari Baskan Yardimcisi Abdulhadi Turus, Litvanya’nin Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis ve Kirim Türkleri Kültür ve Yardimlasma Dernegi Genel Baskani Mükremin Sahin’in katilimlariyla gerçeklesen “2021 Litvanya Tatarlari Tarih ve Kültür Yili” kutlama ve konser programi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlendi.

Programda konusan YTB Baskan Yardimcisi Abdulhadi Turus “Litvanya Meclis karariyla 2021 yilinda Litvanya Tatarlari ve Tarih ve Kütür yili ilan edilmesinden dolayi Litvanya2ya tesekkür ediyoruz. Bu adimin Litvanya ve Tatar toplumu için hayirlara vesile olmasini diliyoruz. Bizde baskanlik olarak Litvanya Tatarlari yili kapsaminda hazirlanmis olan programlari desteklemeye devam ediyoruz. Türkiye’nin diaspora kurumu olarak biz birçok çalismayi yaparken ayni zamanda kardes topluluklara yönelikte faaliyetler yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi. Kutlama ve konser programi kapsaminda Kirim Ailesi Okulu ögrencileri sahne aldi. Kirim Tatar Halk oyunlari gösterileriyle program sona erdi.
Kaynak: İHA