Yemen Hükümeti, Suudi Arabistan'dan Daha Fazla Ekonomik Destek Istedi

Yemen hükümeti, Suudi Arabistan'dan ekonomik krizle mücadele için daha fazla destek talep etti.

Yemen resmi haber ajansina açiklama yapan Maliye Bakani Salim bin Berik, "Ekonomi, büyük zorluklarla karsi karsiya, ve çöküsün esiginde." dedi.

Ekonomide yasanan zorluklari anlatan bin Berik sunlari kaydetti:

"Bu zorluklarin en önemlilerinden biri, yerel para biriminin yabanci paralar karsisindaki degerinin düsmesi ve bunun sonucunda enflasyon oraninin tarih boyunca görülmemis rekor seviyelere yükselmesidir. Yemen'in, Suudi Arabistan Kralligi'nin her zamankinden daha fazla yaninda yer almasina, mali ve ayni destege ihtiyaci bulunan ülkenin finans sektörüne daha fazla destek vermesine ihtiyaci var."

Yemen hükümetinin kontrolü altindaki bölgelerde sali günkü islemlerde yerel paradaki büyük deger kaybiyla 1 dolar 1530 riyale ulasti, ülkede büyük ekonomik kriz yasaniyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i insani yardima ve korunmaya ihtiyaç duyuyor. Ayrica dünyanin en kötü insani ve ekonomik krizlerinden birinin yasandigi ülkede iç savas, ekonomide yaklasik 126 milyar dolar zarara yol açti.

Kaynak: AA