Sivas'ta Yardim Kömürlerini Satan Ve Satin Alan Cezalandirilacak

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari araciligi ile ihtiyaç sahibi ailelerin kullanimi için verilen kömürleri satan ve satin alanlara ceza uygulanacagini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Ayhan, Kömür Tevzi deposunu ziyaret ederek, mevcut kömür kapasitesi ve yapilan çalismalar hakkinda Kömür Tevzi Müdürü Eyüp Yüce'den bilgi aldi.

Il ve Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari araciligi ile Türkiye Kömür Isletmelerinden saglanan kömürü ihtiyaç sahibi ailelere kislik yakacak ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla dagittiklarini belirten Ayhan, "Ilimiz genelinde 2021 yili için Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimizda kayitli olan ihtiyaç sahiplerine dagitilmak üzere 12 bin 680 ton kömür talep edilmis olup, ilçelerimizin tamaminda kömürlerimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulastirilmis durumda." ifadesini kullandi.

Sivas merkez için uygun görülen 4 bin 305 ton kömürün 3 bin 776 tonunu 2 bin 905 aileye aile basina bin 300 kilogram olmak üzere dagittiklarini aktaran Ayhan, kalan kömürün dagitim islemlerinin ise devam ettigini belirtti.

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari araciligi ile ihtiyaç sahibi ailelerin kullanimi için verilen kömürlerin kesinlikle satilmamasini isteyen Ayhan, sunlari kaydetti:

"Satildiginin tespiti halinde kömürün alimini ve satimini yapan kisi için de en agir ceza neyi gerektiriyorsa onu uygulayacagiz. Tüm vakiflarimiz Sivas'ta yasayan, hak sahibi vatandaslarimizin durumlarini yakindan takip ediyor. Sosyal devlet anlayisi içerisinde devletimizin tüm imkanlariyla ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin her zaman yanlarindayiz, yanlarinda olmaya devam edecegiz."

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfinin, farkli sebeplerden dolayi disarda kalmis vatandaslari misafir ettigini de aktaran Ayhan, "Güçlü sosyal devletimiz, su an 50 vatandasimiza sicak yuva sagliyor. Sivas'ta kimse aç ve açikta kalmaz." açiklamasinda bulundu.

Kaynak: AA