Kusadasi Belediyesi, Taziye Evinin Yapiminda Son Asamaya Geldi

Kusadasi Belediyesi’nin Ikiçesmelik Mahallesi’nde hayata geçirdigi Taziye Evi ve Park Alani’nin yapim çalismalari devam ediyor. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan dis cephe insaati tamamlanan 3 katli sosyal tesisin iç dekorasyonu sürüyor.

Kusadasi Belediyesi, Taziye Evinin Yapiminda  Son Asamaya Geldi


Kusadasi’nda, Belediye Baskani Ömer Günel’in baslattigi hizmet atagi her alanda kesintisiz sürüyor. Ikiçesmelik Mahallesi’nde yapimina baslanan Taziye Evi’nin çalismalarinda son asamaya gelindi. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan 3 katli binanin dis cephesi ile elektrik ve su tesisatlari tamamlandi. Ekipler binanin iç dekorasyonunu tamamlamak için çalismalarini sürdürüyor. Park alani olarak kullanilacak arazide ise hafriyat ve tesviye çalismalari sona erdi. Fen Isleri Müdürlügü yetkileri Taziye Evi ve Park Alani projesinin kisa sürede tamamlanacagini belirtti.

Çalismalar tamamlandiginda yapinin 1. kati anne-bebek evi, 2. kati taziye evi, 3. kati ise çocuk kütüphanesi olarak kullanilacak. 400 metrekarelik proje alaninda ayrica çocuk oyun alanlari, yürüyüs ve kosu yollari ile kafeterya bulunacak.

Yaklasik 40 sene önce Mus’un Malazgirt ilçesinden Kusadasi’na yerlesen Burhan Yabasun, “Ikiçesmelik Mahallesi uzun yillardir belediye hizmetlerinden mahrum birakilmis bir bölgeydi. Belediye Baskanimiz Ömer Günel’in göreve gelmesiyle birlikte mahallemiz degismeye basladi.

Kusadasi’nda taziye evi yoktu. Taziye evleri özellikle Dogu ve Güneydogulu vatandaslarin kültüründe büyük önem tasir. Bu ihtiyacimizi karsiladigi için baskanimiza çok tesekkür ederiz” dedi.



Uzun yillardir Ikiçesmelik Mahallesi’nde yasayan Yildirim Iravul ise “Iki yil öncesine kadar Ikiçesmelik Mahallesi çok kötü durumdaydi. Kaldirimlarda yürüyemiyorduk. Kusadasi Belediyesi mahallemizde ciddi çalismalar yapti. Simdi de taziye evi yapiliyor. Taziye evi Kusadasi için önemli bir proje. Baskanimiz Ömer Günel’e çok tesekkür ederim” diye konustu.



Ikiçesmelik Mahallesi sakini Ismail Yurttas da “Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Kusadasi Belediyesi mahallemizde önemli projeler yürüttüler. Bu sayede mahallemizin birçok sorunu giderildi. Tüm yetkililere tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA