Küçükçekmece'de Zabitadan Zincir Market Ile Firinlara Fiyat Denetimi

Küçükçekmece’de, zabita ekipleri son günlerde kamuoyuna yansiyan fiyat artis iddialari üzerine zincir market ve firinlarda fiyat denetimi yapti.

Küçükçekmece'de Zabitadan Zincir Market Ile Firinlara Fiyat Denetimi
Küçükçekmece Belediyesine ait zabita ekipleri, son günlerde artan fiyat artisina yönelik zincir market ile firinlarda denetim gerçeklestirdi. Ekipler, un, sivi yag, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gida ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarini inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark olup olmadigina, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatina bakildi. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karsilastirmasi yapti.

Ekipler, inceleme sirasinda bazi marketlerde tarihi geçmis bazi ürünleri tespit etti. Bunun üzerine Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünün ekipleri markete gelerek tutanak tuttu. Daha sonra firinlarda denetim yapan zabita ekipleri, imalathanede saglik kurallarina uyulup uyulmadigi, hijyen ve ekmek gramaji ile fiyat karsilastirmasi konularinda denetim yapti.
Kaynak: İHA